Obavijesti Video Pretražite Navigacija
moj.report@novatv.hr

Ove NEPRAVILNOSTI prijavljuju građani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biračka mjesta otvorena su od 7 sati i ostati će otvorena sve do 19. Primijetite li ikakve nepravilnosti na svom biračkom mjestu javite nam u našu redakciju.

Točno 3.780.583 građana Republike Hrvatske danas ima pravo izaći na prvi referendum u povijesti zemlje kojeg su inicirali građani i zaokružiti ZA ili PROTIV kao odgovor na pitanje 'Jeste li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?'

Pročitajte i ovo Ilustracija Rješavanje u hodu DIP o organiziranju izbora u BiH: "Bit će logistički izazovno, puno je biračkih mjesta u školama koje taj dan - rade" Slika nije dostupna U zemlji i inozemstvu Do ponoći objava glasačkih mjesta za referendum 1. prosinca

Tijekom dana u našu je redakciju stiglo i nekoliko mailova s nepravilnostima na pojedinim biračkim mjestima. Tako nam je jedna čitateljica dojavila kako se na nekoliko biračkih mjesta u Vinkovcima biračima daju grafitne olovke umjesto kemijskih.

NEPRAVILNOSTI

Nepravilnosti je bilo, kaže naš čitatelj, i na biračkom mjestu 117 u Zagrebu. 'Na glasačkom mjestu br. 117 u Zagrebu nema nezavisnog promatrača DIP-a već su prisutni samo članovi komisije i predstavnik inicijative 'U ime obitelji' . Moju zamolbu da se u zapisnik stavi moj prigovor što nema promatrača odnosno predstavnika druge strane, članovi odbora su odbili. Temeljem navedenog, sumnjam u pravilnost provođenja referenduma', napisao nam je čitatelj.

Iz Trstenika Pušćanskog zaprimili smo fotografiju na kojoj se vidi kako se na izlogu trgovine, smještene svega 10 metara od biračkog mjesta, nalazi promidžebni plakat inicijative 'U ime obitelji' što je protivno preporuci Državnog izbornog povjerenstva.

Na biračkom mjestu 561 Novi Jelkovec u Zagrebu glasački odjeljci smješteni su iza ogledala, javlja nam čitatelj, te se jasno može vidjeti što birači zaokružuju.

Na biračkom mjestu 174, glasačka kutija nije pečatirana, javlja nam čitateljica Ivana kojoj birački odbor isprva nije htio dopustiti glasovanje, unatoč tome što je prijavila novo biračko mjestu. Od nje su zahtijevali tzv. žuti karton, nakon čega je ona obavijestila DIP da bi joj odbor na kraju ipak dopustio glasovanje.

Stigla je i prijava čitatelja sa zagrebačkog Rudeša.

'Kartoni kojima se štiti privatnost su okrenuti obratno, odnosno prema zidu, a komisija i svi koji se dolaze prijaviti za glasanje prolaze iza leđa glasača i mogu vidjeti što je tko zaokružio.'

I na izbornom mjestu 113 u Zagrebu također je prijavljena nepravilnost. 'Na mom biračkom mjestu 113 u Zagrebu moje ime na biračkom popisu je već bilo zaokruženo kao da sam glasala bez ikakve naznake na popisu da se radilo o pogrešci člana odbora kao što su me uvjeravali', napisala je naša čitateljica.

Pored ovih prijava, čitatelji su prijavili i niz slučajeva otvorenih i nezapečaćenih glasačkih kutija. Stigla je i jedna prijava da se na glasačkom mjestu broj 29 u Križanićevoj na stolovima na kojima građani zaokružuju glasačke listiće nalaze obična i kemijska olovka i da su neki građani zaokružili s običnom olovkom.

REFERENDUM O BRAKU: Današnji dan ulazi u povijest, otvorena glasačka mjesta

Tijek referenduma kao i sve događaje vezane uz njega pratite na našem portalu i u informativnom programu Nove TV koji će cijeli dan pratiti razvoj situacije. Specijalne emisije pratite u sljedećim terminima:

17h VIJESTI
19:15h DNEVNIK
21:35h SPECIJAL REFERENDUM

Svoje stavove i komentare možete iznijeti i na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru pod hashtagom #Referendum.

Ukoliko na svom biračkom mjestu uočite bilo kakve nepravilnosti ili zanimljivosti javite nam se na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene