Obavijesti Video Pretražite Navigacija
#OSVOJIVOZAČKI

Prilika za nevozače! Saznajte kako do besplatnog vozačkog

Osvoji vozački
Osvoji vozački Foto: Getty Images
Već treću godinu zaredom Hrvatska udruga menadžera sigurnosti provodi kampanju ''Dan bez mobitela u prometu'' povodom koje organizira niz aktivnosti osvješćivanja o opasnostima korištenja mobitela u prometu, a ove godine jedna od njih je i nagradni natječaj u kojem je glavna nagrada plaćeni trošak vozačke škole i polaganje ispita kategorije B.

 

U nagradnom natječaju pod nazivom "Osvoji vozački", koji je aktivan od ponedjeljka 9. rujna i traje do 5. listopada, natjecatelji mogu na kreativan način, primjerice kratkim videospotom, fotografijom, skečom, stihovima ili otpjevanom pjesmom, crtežom ili stripom odgovoriti na pitanje - "Zašto ne koristiti mobitel u vožnji?" trebaju objaviti na vlastitom profilu na Facebooku ili Instagramu, podijeliti ga javno, a u objavi tagirati @DanBezMobitelaUPrometu i #OsvojiVozački!

Šest natjecatelja koji dobiju najviše lajkova ulaze u završnicu natječaja, a članovi organizacijskog odbora projekta među njima će odabrati najkreativniji rad.

Svečano proglašenje pobjednika bit će organizirano 21. listopada, na sam Dan bez mobitela u prometu u okviru konferencije “Mi i naši gadgeti u prometu'', a najkreativniji natjecatelj moći će odabrati autoškolu u kojoj će učiti i polagati vozački ispit. Ostalih pet natjecatelja dobit će prigodne poklon-pakete.

Kreativni natječaj namijenjen je prvenstveno mladima, maturantima i studentima, ali i drugima koji planiraju uskoro postati vozači. Mladi ljudi takve loše navike za volanom još nisu usvojili i mogu biti primjer i promotori koji će širiti odgovorno ponašanje u prometu, kažu iz Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Uoči Dana bez mobitela koji se obilježava na nacionalnoj razini, Nova TV i Dnevnik.hr će kao medijski pokrovitelj kampanje i ove godine pomagati podizati svijest naših sugrađana o opasnostima korištenja mobitela u prometu.

U Hrvatskoj je takvo opasno ponašanje vrlo često, pokazalo je istraživanje provedeno u okviru projekta Dan bez mobitela u prometu, po kojem čak 91 posto vozača i 33 posto biciklista koristi mobitel tijekom vožnje, kao i 50 posto pješaka.

Prema istraživanju razine distrakcije, također provedenom u tom projektu, reakcije vozača s mobitelom za volanom gotovo su tri puta sporije. Mobitel se smatra četvrtim ubojicom na cesti.

Više informacija o natječaju saznajte na internetskim stranicama danbezmobitelauprometu.uhms.hr i društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u rano jutro: Sletio automobilom s ceste i poginuo Ilustracija Odnose se na mlade vozače Prometni stručnjak o teškoj nesreći u tunelu: "Trebamo uvesti ove dvije mjere"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene