Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prikazane fotografije osakaćenih tijela u Medačkom džepu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu za zločine u Medačkom džepu nastavljeno je na zagrebačkom Županijskom sudu čitanjem izvješća UNPROFOR-a i prikazivanjem fotografija osakaćenih tijela snimljenih nakon ulaska UN-ovih snaga u to područje.

Fotografije prikazuju nekoliko potpuno spaljenih tijela u podrumu kuće, poluraspadnuta tijela u šumi, ženu s odsječenom šakom, a sve žrtve su odjevene u civilnu odjeću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počelo iznošenje završnih riječi obrane generala Ademija Slika nije dostupna Počele završne riječi o zločinima u Medačkom džepu

Izvješće donosi zaključak da je HV u akciji Medački džep provodila politiku etničkog čišćenja i spaljene zemlje.

UNPROFOR je nakon ulaska u Medački džep pronašao 16 leševa i ni jednog preživjelog. U dokumentaciji se također navodi da je HV kasnila s povlačenjem i sistematski uništavala objekte.

Prema podatcima civilne policije UN-a, uništene su 164 kuće i 148 gospodarskih objekata. Procjenjuje se da je za toliko razaranje bilo potrebno 200 mina.

Obrana Mirka Norca stavila je prigovor na UNPROFOR-ov izvješće jer smatraju da ne odgovara stvarnom stanju, posebice vezano uz etničko čišćenje.

Suđenje se nastavlja sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene