Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Bilo je kritično

'Ovaj datum mi nećemo zaboraviti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije točno godinu dana Županja se obranila od katastrofalnih poplava. Nabujala Sava dosegnula je povijesni maksimum i uzdigla se čak metar i pol iznad nasipa u središtu grada.

Što je napravljeno u posljednjih godinu dana u preventivi?

Pročitajte i ovo Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava Automat za naplatu parkiranja Svaka čast Ovaj grad je svojim stanovnicima osigurao besplatan parking i dimnjačarske usluge

Mi smo se prošle godine uspjeli obraniti od elementarne nepogode. Možemo reći da je to bila viša sila. Naš je nasip uspio odraditi svoj dio posla, Vidjeli smo gdje su slabije točke i to smo u ovih godinu dana s Hrvatskim vodama uspjeli sanirati i riješiti.

Znači nasipi su sada pojačani?

Nasipi su pojačano i onom dijelu u kojem su prošle godine bili kritični i ja se nadam da se ovakve situacije više nikad neće ponoviti.

Katastrofa na istoku Hrvatske - Kao da je palo 10 avionskih bombi

Današnji datum je ovdje u Županji simbolično obilježen, čak se razmišlja i da to postane novi dan grada.

Razmišljali smo o tome, međutim to je u povojima. Mi smo prošle godine imali jedan veliki događaj uoči dana grada kada smo pozvali sve ljude koji su pomagali na orbani od poplave. Hoće li to biti novi dan grada, o tom potom. Za sad je još uvijek ovako, ali evo danas smo zahvalili svima koji su pomogli i ovaj datum mi nećemo zaboravit i svake godine ćemo ga na neki način pokušat obilježiti

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene