Alemka Markotić
Alemka Markotić Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebačka policija prijavila je u utorak 36-godišnjaka koji je krajem rujna i početkom listopada prijetio 56-godišnjakinji iznuđujući od nje novac u kriptoValuti.


Osumnjičeni je krajem rujna putem mobitela poslao oštećenoj poruku u kojoj joj je ozbiljno zaprijetio, poručujući da na određeni način mora uplatiti točno određeni iznos u kriptovaluti, precizirala je PU zagrebačka.

Vezani članci Španjolska policija, ilustracija VIDEO Ulično slavlje 40.000 mladih izmaklo kontroli: Ozlijeđene 43 osobe, 20 uhićenih te je prijavljen slučaj seksualnog napastovanja Kupalište na Stoji, Pula Incident na poznatom kupalištu u Puli: "Treba se utvrditi što se točno dogodilo, je li bilo uključeno kakvo oružje ili ne"

Policija je dodala da je 36-godišnjak nastavio prijetiti i početkom listopada, tražeći od 56-godišnjakinje isplatu novca u kriptovaluti, što je kod nje izazvalo strah pa je iznudu prijavila policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Žrtva je dobro poznata hrvatskoj javnosti - riječ je o Alemki Markotić, šefici Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i članici Nacionalnog stožera, piše Jutarnji list. Markotić danas nije bila dostupna za komentar ovog slučaja.