Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policajac Sanjin Rašidović iz BIH nije ni bio svjestan kakvu će lavinu pokrenuti kad je na Facebooku pisao o svojoj malenoj prijateljici Aniki.


Samo nekoliko sati nakon objave priče, Anika i Sanjin postali su hit. Ekipa Provjerenog uputila se put Goražda gdje je pronašla Sanjina, malenu Aniku, ali i njezinu obitelj.

>>Dušan otkriva kako je živjeti s 9 kuna na dan!

Vezani članci Dom za starije i nemoćne osobe Split - 1 Virus se ponovno probio u splitski Dom za starije: "Opet je nastala panika. Informacije se skrivaju, očito se neke stvari stranački štite" Dom za starije i nemoćne, Split Zataškavaju li istinu o koroni u splitskom Domu za starije? ''Situacija nije dobra, a nitko ništa ne govori. Očito se stranački štite''

''Došao sam s posla oko 16 sati i jednostavno sam htio podijeliti tu priču s prijateljima, da obrate pažnju na tu djevojčicu i da prikupimo nešto garderobe'', rekao im je policajac Sanjin.

>>Hoćemo li odlučivati o definiciji braka?

U početku ni on sam nije znao tko je ona. Upoznao ju je musavu, bosonogu, ali i ujedno nasmiješenu i pozitivnu. ''Mi smo joj željeli pokazati da se treba umiti, kupili smo joj vlažne maramice. To je bio naš cilj, da joj ne dajemo novac, već da bude sita, da popije sok ako je žedna, i da se dovede u nekakav red'', ispičao im je Sanjin.

Anika je mala djevojčica koja ima svoju obitelj. Žive u poluruševnoj zgradi, bez vode, kupaonice i grijanja. Ali, Anika nije njeno pravo ime. ''To sam ja stavio kao pseudonim jer ona dolazi iz Višegrada. A Ivo Andrić je u svojim radovima imao jednu Aniku'', objasnio im je Sanjin.

Mnogo simbolike u svemu. Od Andrićeve do Sanjinove Anike. Višegrad i Goražde - dva susjedna grada, dva entiteta, policajaci i mala djevojčica, tri nacije. A svima zajedničko - ljudskost koje ih je spojilo u sjajnu pozitivnu priču! Pogledajte je večeras u Provjerenom u 22:00!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.