Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka Skupština većinom je glasova prihvatila poslovno izvješće uprave trgovačkog društva Zagrebački holding u prvom polugodištu ove godine.


Ukupni prihodi manji su za 212,3, a ukupni rashodi za 151,4 milijuna kuna nego u istom razdoblju u 2009.

Vezani članci Alemka Markotić i Natalija Prica I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine'' Slika nije dostupna Bandić: Do jeseni će se riješiti prava agencijskih radnika u Holdingu

'Zbog većeg smanjenja prihoda od pada rashoda gubitak je 51 milijun kuna', kazao je predsjednik uprave holdinga Ivo Čović. Istaknuo je kako prihodi od prodaje proizvoda i usluga iznose 1,28 milijarda kuna i smanjeni su za oko 181,9 milijuna kuna (12 posto) u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

>> Do kraja godine, Holding u minusu i do 250 tisuća kuna?

Naveo je da najveće smanjenje prihoda od gospodarstva imaju podružnice Vodovod i odvodnja (18,5 milijuna kuna), ZET (10 milijuna kuna) i Zagrebačke ceste (7,6 milijuna kuna), a od građana podružnice Stanogradnja i ZET (11,3 milijuna kuna).

Odgođeno ukidanje pomoći za novorođenčad

Upozorio je holding da neće moći pokriti sve ugovorene obveze niti realizirati investicije bez pomoći grada, što se posebno odnosi na subvencije ZET-u. Kako bi se smanjili troškovi, Čović je rekao da bi se uz ostalo za deset posto trebali smanjiti troškovi osoblja, uključivo i smanjenje broja zaposlenih, povećati prodaju stanova i poslovnih prostora u naselju Novom Jelkovcu, prodati ili poslovno aktivirati dio imovine (Zagrepčanka, Mandićeva, Mandlova, Podbrežje i dr.) te poboljšati učinkovitost sustava javne nabave.

Upitavši gdje su voditelji holdingovih podružnica, Jasen Mesić (HDZ-ov klub) upozorio je na teško stanje u holdingu, rekavši kako nikom nije u interesu da 'holding padne.

Zastupnici su do sljedeće sjednice, kad se odlučuje i o prijedlogu gradskog proračuna za 2011., odgodili odluku o socijalnoj skrbi te izmjenama i dopunama odluke o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta, po kojoj bi se smanjila sredstva za opremanje novorođenčadi. (Hina)