Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prihvaćena ponuda za izgradnju dvorane Arena Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanstva Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba na današnjem su sastanku u Banskim dvorima nakon stručne analize prihvatila obvezujuću javnu ponudu za izgradnju velike sportske dvorane Arena Zagreb, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Vlada i Grad Zagreb, usuglašeno je na sastanku, sufinancirat će najam Arene Zagreb koja će biti izgrađena po modelu javno privatnog partnerstva u jednakim iznosima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upitna utakmica protiv Rusije Arena nema uporabnu dozvolu, upitna utakmica s Rusijom Slika nije dostupna Potpisan sporazum o izgradnji Hrvatskog rukometnog doma

Godišnji najam dvorane iznosit će 7,5 milijuna eura, a u tu cijenu je uključen i hladni pogon, navodi se u priopćenju.

Izaslanstva Vlade i Grada, koja su predvodili premijer Ivo Sanader i gradonačelnik Milan Bandić, dogovorila su i zajedničko financiranje radova na završetku Muzeja suvremene umjetnosti u jednakim iznosima, a koji će biti otvoren već ove jeseni.

Vlada će s 30 milijuna kuna sufinancirati i uređenje prostora bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici u koje će biti preseljene četiri zagrebačke srednje škole koje danas nemaju primjerene prostore za rad, a Vlada će iz proračuna pokriti i dio troškova održavanja svjetskog prvenstva u stolnom tenisu koje će se održati u Zagrebu s 2,5 milijuna kuna.

Također je dogovoreno osnivanje zajedničke tvrtke u koju će biti spojeni Pučko otvoreno učilište i Centar za kulturu, stoji na kraju priopćenja Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene