Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prihvaćena ostavka ravnateljice Psihijatrijske bolnice Lopača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće Psihijatrijske bolnice Lopača prihvatilo je na današnjoj sjednici ostavku ravnateljice te bolnice Mirjane Vulin i do izbora novog ravnatelja za vršitelja dužnosti ravnatelja imenovalo djelatnika bolnice, diplomiranog ekonomistu Nenada Ivanovića.

Predsjednik Upravnog vijeća bolnice Milan Ivaniš izjavio je  da će natječaj za ravnatelja biti raspisan u roku od 30 dana te da je danas prihvaćena i ostavka Radomira Rakuna na članstvo u Upravnom vijeću i u Stručnom vijeću bolnice.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Papa prihvatio Poljski biskup dao ostavku: Bio je nemaran oko slučajeva svećeničkog zlostavljanja djece Mohamad Štajeh Rat u Gazi Palestinski premijer podnio ostavku: "To ima smisla samo u kontekstu dogovora za sljedeću fazu"

Ivaniš je kazao da se danas osim Upravnog vijeća sastalo i Etičko povjerenstvo bolnice. Doneseno je nekoliko odluka s ciljem nastavka i poboljšanja pružanja usluga zdravstvene zaštite u Psihijatrijskoj bolnici Lopača, rekao je dodavši da bolnici nedostaje stručnih kadrova te da će uskoro raspisati natječaj za zapošljavanje dva liječnika specijalista psihijatrije, jednog liječnika opće medicine i nekoliko medicinskih sestara.

Dijelu zaposlenih, za koje je inspektorskim nalazom utvrđeno da nisu dovoljno obučeni, omogućit će se na doškolovanje, primjerice na studiju za više medicinske sestre, rekao je Ivaniš. 

>> Otkrivene nepravilnosti u Psihijatrijskoj bolnici u Lopači

Osnivač Psihijatrijske bolnice Lopača, koja se nalazi u Općini Jelenje nedaleko Rijeke je Grad Rijeka, a sada u njoj rade 73 zaposlenika i liječe se 192 bolesnika.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović zatražio je prošlog tjedna od Upravnog vijeća razrješenje ravnateljice bolnice zbog nepravilnosti u radu i protuzakonitih postupaka koje je utvrdila zdravstvena inspekcija.

Inspekcija je u bolnicu upućena nakon napisa u medijima da se u tu bolnicu zatvaraju, nerijetko i pod prisilom, djeca i mladež s poremećajima u ponašanju te da tamo borave sa starijim štićenicima bolnice.

S obzirom na to da je utvrđeno i postojanje stručnih propusta u radu, Ministarstvo je predmet proslijedilo Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Od Povjerenstva za zaštitu osoba s duševnim smetnjama zatražilo je da raspravi o svim utvrđenim nepravilnostima u radu Psihijatrijske bolnice Lopača, te donese prijedlog mjera radi poboljšanja kvalitete pružanja zdravstvenih usluga.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva donijela je rješenje kojim se zabranjuje provođenje pojedinih mjera i radnji koje su u suprotnosti s važećim zakonskim propisima te naredila njihovo uklanjanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene