Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapovjednik velikog srca

Hrvoje (4) je dva mjeseca dočekivao Jadrolinijin brod: Razgovarali smo s kapetanom koji je oduševio cijelu Hrvatsku

Kapetan Bačić i Hrvoje
Kapetan Bačić i Hrvoje Foto: Burin.hr
Mali Hrvoje i njegova ekipa svaki su dan dva mjeseca dočekivali Jadrolinijin brod Lastovo, jednog dana kapetan Igor Bačić pozvao ih je na brod te tim potezom oduševio djecu, ali i cijelu Hrvatsku. Bačić nam je ispričao kako je sve započelo.

Kapetan Igor Bačić dirnuo je cijelu Hrvatsku kada je zajedno s kapom Deanom Koludrovićem odlučio na Jadrolinijin brod Lastovo pozvati djecu koji su mjesecima na rivi na Olibu dočekivali i ispraćali njihov brod.

Pročitajte i ovo Teretni brod - 1 Traže oslobođenje kapetana Bekavca Sindikat pomoraca apelira na Ministarstvo: "Ovo je kriminalizacija pomoraca, cijeli slučaj jako je čudan" Jadrolinija Priča koja topi srce Hrvoje (4) je dva mjeseca svaki dan dočekivao Jadrolinijin brod na Olibu, kapetan broda jednog je dana napravio neočekivano

Bačića smo zatekli na godišnjem odmoru koji provodi s obitelji na Hvaru i opet je na brodu, jer kako i sam kroz smijeh kaže on bez broda - ne može. 

"Hrvoje je s majkom i psom svaki dan dolazio na rivu i tu nas dočekivao i ispraćao. Odmah smo ga primijetili jer je bio nemoguće ne uočiti taj dirljiv prizor mališana koji nam maše. Već nakon par dana počela je ta naša komunikacija. On bi mahao, a mi bismo uzvraćali s brodskom sirenom", otkriva kapetan za DNEVNIK.hr. 

Oni mašu, a mi trubimo

S vremenom Hrvoju su se počela pridruživati i druga djeca koja bi doslovno dva puta dnevno, jurila mokra i bosa s plaže kako bi mahala ovom brodu.

Tako se javila i ideja da te predivne mališane pozovu na brod, a kada su im rekli te vijesti da će sljedećeg dana doći u posjet sreća je bila neopisiva, čula se samo vriska, a raskolačili su oči kao da idu na put u svemir. 

Hrvoje je došao s darovima, poklonio je kapetanu majicu s motivom Oliba, crtež broda Lastovo, a ni djeca nisu otišla praznih ruku, bilo je tu brojnih darova i za njih.

No, sve to palo je u drugi plan kada je maleni 4-godišnji Hrvoje sjeo za kormilo broda, a neizmjerna sreća u dječačkim očima pojavila se kada je čuo da i on smije zatrubiti brodskom sirenom.

Ljubav prema brodovima

"U prvi trenutak kada se začula brodska sirena Hrvoje nije bio ni svjestan da je on uspio proizvesti taj zvuk, a kada je shvatio bio je neizmjerno sretan", ispričao nam je Bačić, koji u Jadroliniji radi 20 godina, a od toga je sedam godina zapovjednik broda.

Kaže ljetni mjeseci su mu najdraži, a ovom poslu najviše voli ovakve trenutke s djecom koje ih neizmjerno raduju. Na naš upit je li kao dječak sanjao da će biti kapetan broda rekao nam je da ta ljubav između njega i brodova postoji od malih nogu, a godinama je sve veća i veća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene