Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priče 'gastrabajtera'

Priča iz Njemačke: Kako su se oni izvukli iz krize?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodimo vas u zemlju u kojoj je, unatoč svjetskoj krizi, nezaposlenost najmanja u posljednjih 20 godina! Zemlju u kojoj svatko od nas ima barem nekog rođaka, prijatelja, poznanika.

To je Njemačka, zemlja koja danas diktira tempo gotovo cijeloj Europi, a kancelarka Angela Merkel prozvana je jednom od najmoćnijih žena svijeta. Što to Nijemci znaju kad je u pitanju izlazak iz krize, a mi ne znamo?

Pročitajte i ovo Provjereno: problemi na Murteru - 5 Priča provjerenog Afera ilegalnog kampa na hrvatskom otoku: "Gorim iznutra. Najradije bih srušio sve ovo ovdje…" Provjereno: dječak s invaliditetom - 5 Priča Provjerenog Ante je rođen bez ruku, ali tvrde im da je to – privremeno: "Teško je opisati taj šok, iznenađenje i bol"

'Nas je isto ovdje iznenadilo, Njemačka se pokazala snažnija nego što smo mi očekivali u toj velikoj krizi. I mogu reći da mi tu krizu nismo toliko jako osjetili u svakodnevnom životu kao što su neke druge zemlje ili regije osjetile' priča nam Dražen Tomić, bivši njemački košarkaški reprezentativac koji je sportsku karijeru zamijenio poslovnom i danas se bavi nekretninama.
Oni, kažu, nisu previše osjetili teret krize na svojim leđima, niti u svojim novčanicima.

'Mislim da mi je radni dan 15,16 sati' priča Ante, koji je devedestih otišao u Njemačku u shopping, i od tada tamo živi i radi kao ugostitelj! Zašto ne razmišlja o povratku u Hrvatsku, doznajte u prilogu iz Provjerenog!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene