Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niti mu je slao pakete

Pribanić: Matanića nisam posjećivao u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedok Pribanić na dopunskom je suđenju rekao da Matanića, kojem se sudi za ubojstvo Ive Pukanića, nikad nije posjetio u zatvoru niti mu je slao plakete.

Svjedok Tomislav Pribanić, na suđenju Robertu Mataniću i ostalim optuženima za ubojstvo Ive Pukanića, u dopunskom je svjedočenju ustvrdio da nikad nije posjetio Matanića u zatvoru u Sremskoj Mitrovici ni da mu je ikad slao pakete.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

Pribanić, koji je kao svjedok na zagrebački Županijski sud doveden iz zagrebačkog zatvora gdje je zbog krađe iz 2000., rekao je da mu nije jasno kako se mogao naći na popisu osoba koje su posjećivale Matanića u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici. Za svog kuma Tomislava Marjanovića, inače krunskog svjedoka ubojstva Pukanića, Pribanić je ponovno rekao da je manipulator i lažac. Na upit sutkinje kako tumači da se družio s Marjanovićem i istovremeno za njega govorio da je lažljivac, svjedok je rekao da mu je bio kum i da mu ga je bilo žao.

Predstavnika USKOK-a zanimalo je tko Pribanića sve posjećuje u zatvoru, gleda li njegova soba u Remetincu na Matanićevu i je li tijekom zatvorske šetnje kontaktirao bilo koga od optuženih. Svjedok je ustvrdio da ga prije ranijeg svjedočenja nije nitko kontaktirao od optuženih ili od odvjetnika vezano uz taj slučaj. Ustvrdio je da ga je USKOK istraživao u zatvoru i da ga hoće ocrniti te da je doznao da su ljude iz njegove sobe ispitivali tko ga sve posjećuje. Na ranijem svjedočenju Pribanić je svog kuma Marjanovića nazvao lažljivcem i manipulatorom koji je na suradnju s USKOK-om pristao kako bi riješio ranije probleme sa zakonom.

Iskaz krunskog svjedoka koji je, prema vlastitom priznanju sudjelovao u pripremi atentata, ali je kasnije odlučio surađivati s policijom, temelj je USKOK-ove optužnice protiv Pukanićevih egzekutora. Suđenje se nastavlja u ponedjeljak odlučivanjem o preostalim dokaznim prijedlozima, a jedna je od mogućnosti da u srijedu optuženici počnu iznositi svoje obrane. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene