Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Europski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja

EU namjerava blokirati preuzimanje hrvatske podružnice Cemex-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja namjerava blokirati ponudu njemačkih kompanija za proizvodnju cementa HeidelbergCement i Schwenk za preuzimanje hrvatske podružnice meksičke tvrtke Cemex, izjavile su dvije osobe upoznate sa situacijom za Reuters.

Europska komisija, koja je u listopadu prošle godine otvorila istragu u zajedničku ponudu kompanija, još nije uvjerena u vezi ponude za izdavanje terminala na dalmatinskoj obali suparniku, kažu izvori.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi

Iz tijela za regulaciju i zaštitu tržišnog natjecanja EU-a rekli su da posao može eliminirati značajnog igrača u koncentriranom regionalnom tržištu, potaknuti tržišnu snagu Cemex Hrvatske u južnoj Hrvatskoj i dovesti do porasta cijena sivog cementa.

HeidelbergCement i Schwenk, kroz svoju mađarsku podružnicu Duna Drava Cement (DDC), žele kupiti Cemex Hrvatska poslom vrijednim oko 250 milijuna eura. DDC je najveći uvoznik u području, dok je Cemex Hrvatska najveći proizvođač, javlja Reuters.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene