Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hvidre RH Josip Đakić ocijenio je danas da su izrečene kazne na Vijeću za ratne zločine Specijalnog suda u Beogradu premale za sva zlodjela koja su na Ovčari počinjena prema više od 200 hrvatskih zarobljenika, ranjenika i vojnika.


'Kazne su premale za zlodjela koja su počinili prema zarobljenicima, ranjenicima i vojnicima na Ovčari', kazao je Đakić.Smatra de ne treba komentirati prvostupanjske presude, već bi trebalo čekati drugostupanjsku presudu. Vijeće za ratne zločine Specijalnog suda u Beogradu izreklo je danas, na ponovljenom suđenju za pokolj na Ovčari, 13-orici bivših pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara i paravojnih postrojbi kazne zatvora od pet do 20 godina, a pet je oslobođeno optužbi.

Vezani članci Ana Brnabić Srbijanska premijerka Brnabić napala Haški sud i najavila "povijesno" obraćanje predsjednika Vučića Ratko Mladić Pogledajte što su beogradski mediji pisali uoči presude balkanskom krvniku Ratku Mladiću

Prvooptuženi za zločin na Ovčari, zapovjednik Teritorijalne obrane Vukovara Miroljub Vujović osuđen je na 20 godina zatvora, a istu kaznu dobilo je ukupno sedam optuženih, dok su ostali dobili kazne u rasponu od pet do 15 godina. Suđenje je ponovljeno nakon što je koncem 2006. Vrhovni sud Srbije ukinuo prvostupanjsku presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

Na poljoprivrednom dobru Ovčara u noći 20. na 21. studenoga 1991. godine srpske su snage pobile više od 200 Hrvata.