Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hvidre RH Josip Đakić ocijenio je danas da su izrečene kazne na Vijeću za ratne zločine Specijalnog suda u Beogradu premale za sva zlodjela koja su na Ovčari počinjena prema više od 200 hrvatskih zarobljenika, ranjenika i vojnika.


'Kazne su premale za zlodjela koja su počinili prema zarobljenicima, ranjenicima i vojnicima na Ovčari', kazao je Đakić.Smatra de ne treba komentirati prvostupanjske presude, već bi trebalo čekati drugostupanjsku presudu. Vijeće za ratne zločine Specijalnog suda u Beogradu izreklo je danas, na ponovljenom suđenju za pokolj na Ovčari, 13-orici bivših pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara i paravojnih postrojbi kazne zatvora od pet do 20 godina, a pet je oslobođeno optužbi.

Vezani članci Derek Chauvin proglašen krivim za ubojstvo Georgea Floyda Policajac koji je ubio Georgea Floyda proglašen krivim po svim točkama optužnice, javnost slavi: ''Ovo je blagoslov'' Ivana Petrović - 2 Komentar Ivane Petrović: "Kad netko bude optužen, mi odmah moramo provjeravati ima li on slučajno BiH državljanstvo. Vlada već sutra mora poslati u Sabor izmjenu zakona"

Prvooptuženi za zločin na Ovčari, zapovjednik Teritorijalne obrane Vukovara Miroljub Vujović osuđen je na 20 godina zatvora, a istu kaznu dobilo je ukupno sedam optuženih, dok su ostali dobili kazne u rasponu od pet do 15 godina. Suđenje je ponovljeno nakon što je koncem 2006. Vrhovni sud Srbije ukinuo prvostupanjsku presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

Na poljoprivrednom dobru Ovčara u noći 20. na 21. studenoga 1991. godine srpske su snage pobile više od 200 Hrvata.