Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporne uplate

Država mora gradu Zagrebu vratiti 400 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud u Zagrebu donio je presudu u korist Grada Zagreba oko uplate stotina milijuna kuna u Fond za izravnanja i na zahtjev Ministarstva financija.

Grad Zagreb je u periodu od 2008. do 2011. na zahtjev Ministarstva financija uplatio u Fond za izravnanja nešto više od 205 milijuna kuna, što nije bio dužan napraviti, a u međuvremenu je povrat tog novca s kamatom narastao na 400 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija gradsko izborno povjerenstvo Kako zaraditi na dan izbora: Objavljen poziv za Zagreb, ima jedan uvjet Tomislav Tomašević Nakon 13 godina Gradu Zagrebu promijenjen kreditni rejting

Jedna od ključnih stvari za donošenje presude bila je potvrda Visokog upravnog suda, kojeom je određeno da pročelnik za financije grada, Slavko Kojić, nije trebao uplatiti u navedeni fond 337,6 milijuna kuna.

Iz Fonda za poravnanja se financiraju financijski slabiji općine i gradovi, i to na području školstva, zdravstva i vatrogastva. Slavko Kojić nam je rekao, komentirajući presudu, da su to namjenska sredstva koja će nakon povrata upravo biti vraćena u iste sektore u gradu Zagrebu.

Država ima rok od 8 dana uložiti žalbu Visokom trgovačkom sudu. Presudu u cjelosti možete pročitati priloženu na dnu teksta.

Presuda Trgovačkog suda u korist grada Zagreba

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene