Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trgovački sud u Zagrebu donio je presudu u korist Grada Zagreba oko uplate stotina milijuna kuna u Fond za izravnanja i na zahtjev Ministarstva financija.


Grad Zagreb je u periodu od 2008. do 2011. na zahtjev Ministarstva financija uplatio u Fond za izravnanja nešto više od 205 milijuna kuna, što nije bio dužan napraviti, a u međuvremenu je povrat tog novca s kamatom narastao na 400 milijuna kuna.

Vezani članci Daniela Juroš Pečnik Dramatičan dopis šefice gradskih financija Bandiću: "Manjak u proračunu prešao je milijardu kuna" Dario Juričan, Milan Bandić Dario Juričan o stanu Bandićeve supruge: "Razveo si se od nje samo da može otkupiti stan, isplatilo se, bravo!"

Jedna od ključnih stvari za donošenje presude bila je potvrda Visokog upravnog suda, kojeom je određeno da pročelnik za financije grada, Slavko Kojić, nije trebao uplatiti u navedeni fond 337,6 milijuna kuna.

Iz Fonda za poravnanja se financiraju financijski slabiji općine i gradovi, i to na području školstva, zdravstva i vatrogastva. Slavko Kojić nam je rekao, komentirajući presudu, da su to namjenska sredstva koja će nakon povrata upravo biti vraćena u iste sektore u gradu Zagrebu.

Država ima rok od 8 dana uložiti žalbu Visokom trgovačkom sudu. Presudu u cjelosti možete pročitati priloženu na dnu teksta.