Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić komentirao je pismo Damira polančeca.


Turudić je izjavio kako presudu protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca nije donio pod utjecajem politike, te da se to može zaključiti samo iz izjave Polančeca, kojom je on izravno uvrijedio sud. Nakon što je danas na Županijskom sudu pod predsjedanjem suca Turudića nepravomoćno osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora, jer je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju, Damir Polančec je medijima poslao izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika, u kojoj navodi susrete s dužnosnicima HDZ-a nakon što je izašao iz zatvora u Remetincu 22. srpnja 2010. g.

Vezani članci Erdogan Potvrđena presuda doživotnog zatvora turskom milijarderu: Optužen je za pokušaj rušenja Erdoganove vlade Harvey Weinstein - 8 Nova presuda za silovanje: I sud u Los Angelesu nekadašnjeg holivudskog moćnika proglasio krivim

U toj izjavi Polančec, uz ostalo, tvrdi kako mu je Vladimir Šeks rekao kaznu na koju će biti osuđen prije nego je ona izrečena te da je tražio od njega da tereti bivšeg premijera Ivu Sanadera. Komentirajući sinoć tu izjavu za javnu televiziju, sudac Turudić je rekao kako je bio silno zatečen izjavom Polančeca da je presuda protiv njega donesena negdje drugdje, a ne na sudu.

>> 'Šeks je rekao da će sve biti u redu ako optužim Sanadera'

'On je sam bio na sudu, bio je (na sudu) tijekom cijelog kaznenog postupka i siguran sam da je presuda donesena samo i isključivo na sudu' naglasio je Turudić. 'Optuženi Polančec se ima pravo braniti kako želi, ali nema pravo da vrijeđa', kazao je sudac Turudić, dodavši da je Polančec svojom izjavom direktno uvrijedio sudsko vijeće koje je sudjelovalo u konkretnom predmetu. Istaknuo je i kako je vrlo nekorektno nakon rasprave napadati paušalno, bez ikakvih dokaza.

'Polančec kao i njegov branitelj Anto Nobilo, imali su priliku staviti zahtijev za moje izuzeće ako su smatrali da sam pristran', kazao je Turudić. Za Vladimira Šeksa, rekao je da su dobri poznanici no da se čuju vrlo rijetko. Na novinarsko pitanje bi li presuda protiv Polančeca bila blaža da je za sve teretio bivšeg premijera Ivu Sanadera, Turudić je rekao kako su to hipotetske stvari. Podsjetio je kako Sanader u tom postupku nije optužen i nije ni predložen za svjedoka, napomenuvši da je Polančec imao priliku predložiti ga za svjedoka. (HIna)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju