Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prestrašeni dioničari prodavali Inine dionice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavi li Inina dionica i dalje padati, to bi moglo ugroziti uspjeh predstojećih, za jesen već najavljenih izlazaka na Burzu, pa bi neke od inicijalnih ponuda, poput HT-a i Atlantic Grupe, mogle biti i odgođene.

Inina dionica danas ujutro je nastavila strmoglavi pad započet dan ranije nakon objavljivanja polugodišnjih poslovnih rezultata koji su pokazali da je kompanija ostvarila 53 posto nižu dobit od prošlogodišnje, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Slika nije dostupna Slučaj INA-MOL MOL zatražio arbitražu protiv Vlade RH

Iako se u prvi mah činilo da će Inina dionica probiti i drugu “psihološku barijeru” i spustiti se ispod 2600 kuna, pad je zaustavljen u zadnjem trenutku, na cijeni od 2601 kunu i dionica je dan završila na 2718 kuna.

Hrvoje Stojić, analitičar Hypo Alpe Adria banke, rekao je da je riječ o očekivanom padu dionice, nakon objave rezultata koji su se ipak pokazali nešto lošijima od očekivanih. 

Značajniju rasprodaju vjerojatno je potaknulo spuštanje cijene Inine dionice ispod 2800 kuna, što se dogodilo prvi put u posljednjih pet mjeseci.

- Građani su se upustili u za njih još nepoznatu igru s dionicama kako bi zaradili i na njih je pad ispod 2800 kuna djelovao zastrašujuće. Novi val, ovaj put prave rasprodaje, vjerojatno bi izazvalo spuštanje ispod 2600 kuna po dionici - rekao je Stojić.

Pad cijena, prema njegovu mišljenju, više je rezultat psihologije tržišta, nego reakcije na objavljene rezultate: mali dioničari prodaju dionice u strahu od daljnjeg pada cijena, jer trenutnom prodajom još zarađuju u odnosu na cijenu po kojoj su ih kupili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene