Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi dan na slobodi

Preskočio zid, ukrao skuter, a potom i automobil: OVAKO kako izgleda Bojan Dragičević!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjeguncima iz zatvora u Puli i Zadru još uvijek ni traga! Policija je raspisala tjeralice za odbjeglim zatvorenicima, a službe obavljaju izvide i obavijesne razgovore.

Nakon što je ukrao skuter u blizini zadarskog zatvora, bjegunac je u dvorištu obiteljske kuće u mjestu Biljani Gornji ukrao automobil, a skuter je ostavio. Šokirani vlasnik želi ostati anoniman i tvrdi nehotično je preko noći ostavio ključ u bravi.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore"

'Zatekli smo motor nedaleko od mjesta gdje je bilo parkirano auto, uredno ostavljeni ključevi od motora i u motoru i kaciga na sicu, policija je pronašla auto u Karinu', ispričao je vlasnik automobila.

Evo kako je izgledao bijeg 22-godišnjeg zatvorenika iz Zadra

Upravo je Karin rodno mjesto odbjeglog zatvorenika, gdje je, prema pričama, viđen nakon bijega. Nakon skoka s 5 metara visokog bolničkog prozora.

Pretpostavlja se da je ukradenim skuterom iz Zadra vozio u Biljane Gornje. Tamo je ukrao automobil, odvezao se u Karin i otada mu se gubi svaki trag.

'Samo sam vidjela auto da je tad projurilo i jučer ujutro sam vidjela da je tu crveno auto', rekla je Ana Tuzlak iz Karina Gornjeg.

'Znamo ga, ali ovaj, nismo čak ni znali da je u Zadru, mi smo mislili da je negdi drugdje u zatvoru', rekao je Tomo Aračić iz Karina Gornjeg.

Iza rešetaka je bio od svibnja prošle godine. U srijedu je završio u bolnici gdje ga je čuvao pravosudni policajac kojeg je napao.

'Kad je čovjek u nesvjesnom stanju, kad ima teške tjelesne ozljede, naša je procjena bila da u tom momentu nije trebalo biti više od jednog policajca', kazao je Ivica Šimac, pomoćnik ministra pravosuđa iz Uprave za zatvorski sustav.

Odgovara i na jučerašnje prozivke iz Sindikata pravosudne policije. Brojnost je, kaže, nikad bolja.

'Na svakog pravosudnog policajca otpada 2 do 3 zatvorenika. To je odnos koji nikada do sada nije bio', rekao je Šimac.

Zatvorenici pobjegli iz hrvatskih zatvora: Upravitelj pulske kaznionice podnio ostavku

Zadarski službenik nije zaradio sankcije, ali zato jesu 3 policajca iz pulskog zatvora, odakle je zatvorenik pobjegao preko zida.

'Svojim ponašanjem doprinijeli su da se dogodi taj bijeg i mi ih držimo odgovornima, neposredno odgovornima za taj bijeg', dodaje Šimac.

Istarska policija objavila je na svojim stranicama fotografiju Bojana Dragičevića za kojim se traga.

'Policijski službenici i dalje intenzivno tragaju za muškarcem koji je u petak u poslijepodnevnim satima pobjegao iz pulskog zatvora. Molimo sve građane koji imaju informacije da se jave na broj 192', apelira Suzana Sokač iz PU istarske.

Pitanje je samo je li prekasno. Stručnjaci ističu kako nije isključeno i da su bjegunci već daleko.

'Sad je već prošlo nekoliko dana, ti zatvorenici već mogu biti daleko van Republike Hrvatske, posebice stoga što znamo da prema Europskoj Uniji više kontrole nisu takve kao što su bile', ističe Željko Cvrtila, stručnjak za sigurnost. A što kada i ako bjegunci budu uhvaćeni?

'Bijeg kao bijeg nije kazneno djelo. Međutim, ako se tijekom bijega počine kaznena djela, a često se to zapravo i događa, znači, može se topretski dogoditi da se izvrši napad na službenu osobu ili neko drugo kazneno djelo, onda je naravno da se vodi po tom slučaju kazneni postupak', rekao je Šimac.

Što znači da bi zadarski zatvorenik mogao proći s dodatnom kaznom, a pulski ne jer je pobjegao bez napada.

Zatvoreniku koji je preskočio ogradu pulskog zatvora ovo je već četvrti bijeg. Pretpostavlja se da je pobjegao preko zida sa stražnje strane zatvora. Riječ je o zatvoreniku s podebljim iskustvom bježanja iz zatvora, Bojanu Dragičeviću (1981), kojeg su u trenutku bijega čuvala dvojica pripravnika.

Dragičević je već pobjegao iz zatvora u Bosni i Hercegovini, iz zatvora u Srbiji, a uspio je i pobjeći i iz jednog od najstrože čuvanih hrvatskih zatvora, onog u Lepoglavi.

U bijegu je već drugi dan, a policija se nada kako će ga ubrzo uhvatiti. Upravo je zbog njegovog bijega ravnatelj pulskog zatvora podnio ostavku što je čin kakvog u Hrvatskoj ne viđamo često.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene