Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Dugopolja zaiskrilo je između vijećnika HDZ-a i HSP-a – i to zbog križa. HDZ-ov predsjednik Vijeća odbio je pročitati pitanje HSP-a o postavljanju križa u vijećnicu, a pravaš je cijelu polemiku i snimio.

Galerija


Vijećnik HSP-a Ivica Radošević pojašnjava da je postavljanje križa zatražio još prije devet mjeseci, a ideja je bila – križem protiv stranačke stege: ''Zatražio sam od predsjednika vijeća da taj križ stavimo u vijećnicu, da mogu jednostavnije vijećnici glasati, da ne budu pod pritiskom svojih stranaka."

Vezani članci Bandić seli križ, Zagrepčani plaćaju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nakon kontroverznog i skupog premještanja križa Zagrebačka nadbiskupija negira da je tražila preseljenje od Bandića Krčki biskup Ivica Petanjak (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Krčki biskup savjetuje iznajmljivače: "Stavite križ u sobe da turisti znaju kamo su došli"

HDZ-ov načelnik Perica Bosančić nije htio pred kameru jer, kako je telefonski rekao, ne želi sudjelovati u HSP-ovu igrokazu, a na sličnom je tragu i predsjednik Vijeća Joško Čelan: "Motiv je prvenstveno provokacija. Mi smatramo da se vjera, naša vjera, mene i svih vijećnika, ne dokazuje na taj način, postavljanjem križa, vjera se pokazuje s drugim stvarima."

Pojašnjava da Radoševićevu zahtjevu nije ni mogao udovoljiti jer nije predan u odgovarajućoj formi. Građanima je pak preko glave i političkog prepucavanja o svjetovnim stvarima, a sada se nastavilo i s vjerskima.

Tema križa u vijećnicama nije rijetkost. HDZ-ova većina tako je lani izglasala postavljanje križa u vijećnicama Bjelovara i Makarske. No važno je naglasiti, bilo je to na njihov vlastiti prijedlog, pa čini se, ni Isusu nije naodmet - imati većinu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr