Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Diljem kontinentalne Hrvatske je zasnježilo i to dobro. U Fužinama i Delnicama u subotu je palo 18 centimetara novog snijega.


Bijeli pokrivač usporavao je promet i na autocesti diljem Gorskog kotara pa vozači tegljača i kamiona s prikolicama nisu mogli dalje od Bosiljeva. No mnoge je i razveselio.

Vezani članci Ralice iz kućne radinosti - 29 Tko će dočekati Bandića: Oni su spremni za snijeg, napravili su svoje ralice Bruno Dušanek, voditelj vulkanizerske radione Od sutra je obavezna zimska oprema na vozilima, vulkanizer koji od jutra nije stao objašnjava zašto je uopće bitno imati zimske gume

"Ja ovdje dolazim upravo zbog snijega, jer je to nešto što me posebno oduševljava i zbog ovih uvjeta i čistog zraka i snijega kome se svake godine radujem zbog sebe i zbog svoje obitelji naravno", rekao je Slavko Slavica.

Ivica Križanić, iz HAC ONC-a, Sektora za održavanje, gostovao je u Dnevniku Nove TV i rekao koliko je ljudi i ralica na terenu.

"Na terenu je 36 teretnih vozila, što se tiče dionice (autoceste) A6", rekao je Križanić. Dodao je kako je kapacitet ralica s kojim HAC ONC raspolaže 175 vozila te da će se ona raspodijeliti prema potrebi i vremenskim uvjetima.

Križanić je rekao da je pripremljeno 38.000 tona soli za posipanje po prometnicama, što je dovoljno soli za period do Nove godine.

Osvrnuo se i na vozače te njihovu pripremu za zimske uvjete na cesti. Početak zime uvijek problematičan, istaknuo je kako su u petak navečer bile tri nesreće, a u svima su sudjelovali vozači koji su imali ljetne gume. 'Mnogih nesreća vjerojatno ne bi bilo da su vozači imali zimske, a ne ljetne gume', zaključio je Križanić.

Na kraju je istaknuo i jednu vrlo važnu preporuku vozačima na cestama. "Zamolio bih vozače da ne pretječu naše ralice, pogotovo dok čiste snijeg", istaknuo je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr