Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UHVAĆEN NA DJELU

SRAMOTNI POTEZ Pogledajte kako si je jedan student htio osigurati prolazak na ispitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ljudi, dobro koji vrag? Dakle, vi ste na fakultetu. Razumijem da netko prepisuje u srednjoj, ako želi studirati matematiku, pa prepisuje likovni, al' doć ' na fakultet i prepisivat' gradivo koje ti sutra treba za obavljanje posla – e to ne razumijem", komentirala je jedna korisnica društvenih mreža.

Prepisivanje i varanje na ispitima postalo je napretkom tehnologije i smartphoneima puno lakše nego ranije, no s druge strane lakše ih je i otkriti. Posebice kada se dokazi objave na društvenim mrežama. Jedan je student tako na prilično lakomislen način pokušao pronaći osobu koja će mu za novac riješiti ispit.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

U jednoj je Facebook grupi ovaj student, koji pohađa Sveučilište u Zadru, objavio fotografiju po svemu sudeći ispitnog lista i tražio osobu koja bi u sat vremena mogla riješiti barem dva zadatka. "Prilika za brzu dnevnicu, satnicu, tko ima znanje ima moć... imate otprilike sat vremena, bar 2 zadatka...", napisao je u grupi, i to pod punim imenom i prezimenom.

Reakcije su uglavnom bile pozitivne, samo je jedna djevojka osudila ovakav potez. "Ljudi, dobro koji vrag? Dakle, vi ste na fakultetu. Razumijem da netko prepisuje u srednjoj, ako želi studirati matematiku, pa prepisuje likovni, al' doć ' na fakultet i prepisivat' gradivo koje ti sutra treba za obavljanje posla – e to ne razumijem. I onda se pitate što nije u redu s državom? Pa upravo to što nitko ne zna svoj posao jer je prepisivao da bi došao do diplome. Ajmo za promjenu sjesti i nešto naučiti. Ako nisi spreman, j**i ga, padni, ponovi i prođi k'o i svi ostali. Najlakše je platit'", napisala je ona u komentar objave.

Objava je ubrzo uklonjena, no portal Srednja.hr, koji je prenio priču, prijavio je čitav slučaj fakultetu na kojemu mladić studira.

Koliko je pošast prepisivanja uzela maha pokazuje i drugi primjer, također s Facebooka, u kojem je jedna studentica nudila 300 kuna onome tko joj do sutra napiše esej o pripovijetki "Preobražaj" Franza Kafke, koja ima samo tridesetak stranica. U komentarima je kasnije napisala da esej nije za nju, već za prijateljicu, ali nepobitna je činjenica da je do eseja htjela doći na nepošten način.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene