Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udovoljeno zahtjevu obrane

Preokret na suđenju Rončeviću: Vještačit će se kamioni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutkinja Jasmina Smiljanić je odlučila udovoljiti zahtjevu obrane.

Na suđenju bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovom pomoćniku Ivi Bačiću u 'slučaju kamioni'došlo je do svojevrsnog preokreta jer će se ipak raditi vještačenje ponuda spornih kamiona iz natječaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera kamioni Novim vještačenjem žele dokazati da jeftini kamioni nisu bili dobri Slika nije dostupna Afera 'kamioni' Suđenje Rončeviću nastavlja se nakon gotovo tromjesečne stanke

>> Vještakinja: Kamioni su preplaćeni za 10,2 milijuna kuna

Ključni svjedok USKOK-ove, 10 milijuna kuna teške optužnice, vještak Vinko Ugrina na jučerašnjem ročištu priznao je da nije imao dokumente o tehničkim karakteristikama i nosivosti vozila, ali da je unatoč tome, vještačenje obavio, nakon uvida u natječajnu ponudu. Nakon toga je obrana zatražila vještačenje a sutkinja Jasmina Smiljanić je danas obznanila kako prihvaća ovaj zahtjev. Sada će se tražiti stručnjak s Fakulteta prometnih znanosti koji će obaviti vještačenje, a ne sa Strojarstva kako je to tražila obrana.

Istodobno je odbijen prijedlog obrane da se provede i kombinirano knjigovodstveno-strojarsko vještačenje. Sud je zaključio kako su u tom pogledu utvrđeni svi bitni elementi te da nema potrebe za takvim vještačenjem.

Zbog novog vještačenja, koje bi po očekivanjima sudskog vijeća moglo završiti do 15. rujna, nastavak suđenja odgođen je za 4. listopada. Tada će se istitati vještak s Prometnog fakulteta i vještak Vinko Ugrina iz Splita, koji je jučer posvjedočio da su sva ponuđena vozila udovoljavala traženoj namjeni i minimalnim tehničkim uvjetima.

Obrana od početka tvrdi da MAN-ovi kamioni, iako jeftiniji od kupljenih Ivecovih, nisu udovoljavali traženoj nosivosti od pet tona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene