Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladen Kušec istaknuo se radijskim i televoizijskim emisijama za djecu koje su postale standard u tom žanru. Dobitnik je i brojnih priznanja i nagrada.


Preminuo je Mladen Kušec, kultni hrvatski radijski i televizijski novinar, književnik i pripovjedač za djecu, piše HRT

Vezani članci Opća bolnica Gospić Bolnica u Gospiću očekuje inspekciju zbog smrti rodilje: "Pripremili smo svu dokumentaciju" Slika nije dostupna Preminuo novinar Mario Pinjuh (30), bio je zaražen koronavirusom: "Šokirani smo, u najdubljoj smo tuzi zbog tako naglog odlaska našeg prijatelja"

Rođen u Zagrebu 1938. godine, nakon završene osnovne i srednje škole završio je studij na Filozofskom fakultetu. Na Radio Zagrebu počeo je raditi 1963. godine, a kao novinar i urednik istaknuo se popularnim radijskim i televozijskim emisijama za djecu i mlade koje su postale standard toga žanra.

Uređivao je Obrazovni i dječji program Hrvatskoga radija u periodu od 1989. do 1994. Zatim je godinu i pol bio urednik Radio Sljemena. Napisao je 30-ak knjiga za djecu i mlade među kojima zbirke pjesama, prozu i drame.

Dobitnik više nagrada, među ostalim nagrade HND-a Zlatno pero 1979 (za knjigu Donatela, nastalu prema radioemisiji Bijela vrana), nagrade Mato Lovrak za najbolji roman za mladež 1993 (za roman Mama, tata i ja), nagrada na Tjednu radija u Ohridu 1977. i 1983, nagrade RZ-a 1983. te nagrade HRT-a Ivan Šibl za životno djelo 1991. 

Gradonačelnik Bandić izrazio sućut obitelji

U povodu smrti hrvatskog pisca, publicista i novinara Mladena Kušeca, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je obitelji telegram sućuti u kojemu stoji:

 

"Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku Mladena Kušeca, velikog pjesnika, književnika i novinara koji je kroz desetljeća marljivog rada i stvaranja ostavio dubok trag na zagrebačkoj i hrvatskoj kulturnoj i javnoj sceni.

Uvijek će ostati upamćen kao legenda hrvatskog novinarstva, veliki autor čija će djela živjeti vječno i najbolji prijatelj djece, kojima je posvetio najveći dio svog stvaralačkog rada.

Molim vas da u ime Grada Zagreba i moje osobno ime, primite izraze najiskrenije sućuti."

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju