Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji pozdrav

Preminuo Mladen Kušec, legendarni novinar i autor brojnih knjiga za djecu i mlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladen Kušec istaknuo se radijskim i televoizijskim emisijama za djecu koje su postale standard u tom žanru. Dobitnik je i brojnih priznanja i nagrada.

Preminuo je Mladen Kušec, kultni hrvatski radijski i televizijski novinar, književnik i pripovjedač za djecu, piše HRT

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Zdravko Strižić nakon kratke i teške bolesti Preminuo novinar Zdravko Strižić

Rođen u Zagrebu 1938. godine, nakon završene osnovne i srednje škole završio je studij na Filozofskom fakultetu. Na Radio Zagrebu počeo je raditi 1963. godine, a kao novinar i urednik istaknuo se popularnim radijskim i televozijskim emisijama za djecu i mlade koje su postale standard toga žanra.

Uređivao je Obrazovni i dječji program Hrvatskoga radija u periodu od 1989. do 1994. Zatim je godinu i pol bio urednik Radio Sljemena. Napisao je 30-ak knjiga za djecu i mlade među kojima zbirke pjesama, prozu i drame.

Dobitnik više nagrada, među ostalim nagrade HND-a Zlatno pero 1979 (za knjigu Donatela, nastalu prema radioemisiji Bijela vrana), nagrade Mato Lovrak za najbolji roman za mladež 1993 (za roman Mama, tata i ja), nagrada na Tjednu radija u Ohridu 1977. i 1983, nagrade RZ-a 1983. te nagrade HRT-a Ivan Šibl za životno djelo 1991. 

Gradonačelnik Bandić izrazio sućut obitelji

U povodu smrti hrvatskog pisca, publicista i novinara Mladena Kušeca, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je obitelji telegram sućuti u kojemu stoji:

 

"Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku Mladena Kušeca, velikog pjesnika, književnika i novinara koji je kroz desetljeća marljivog rada i stvaranja ostavio dubok trag na zagrebačkoj i hrvatskoj kulturnoj i javnoj sceni.

Uvijek će ostati upamćen kao legenda hrvatskog novinarstva, veliki autor čija će djela živjeti vječno i najbolji prijatelj djece, kojima je posvetio najveći dio svog stvaralačkog rada.

Molim vas da u ime Grada Zagreba i moje osobno ime, primite izraze najiskrenije sućuti."

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene