Milan Ramljak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Milan Ramljak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Milan Ramljak, hrvatski pravnik, bivši potpredsjednik Vlade i ministar, preminuo je u 80. godini života.


Ramljak je bio član četiriju hrvatskih vlada. U prvoj, drugoj i trećoj bio je potpredsjednik, a u onoj šestoj pod vodstvom Zlatka Mateše nakon podpredsjedničke obnašao je i dužnost ministra pravosuđa.

Vezani članci Sabor o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom ''Nitko ne mora participirati odmah ništa'': Plenković objasnio model sufinanciranja obnove i obećao da će pomoći svima Andrej Plenković Otvoreno pismo Plenkoviću: ''Hitno oslobodite plaćanja PDV-a stradalnike i humanitarne organizacije"

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji

„Poštovana obitelji, sa žalošću sam primio vijest o smrti gospodina Milana Ramljaka. Ugledan i osobno mi drag profesor Pravnoga fakulteta, znanstvenik i političar, dao je velik doprinos u svim područjima svoga djelovanja na dobrobit domovine Hrvatske.

U javnosti će gospodin Milan Ramljak ostati osobito upamćen po sudjelovanju u radu nekoliko hrvatskih Vlada na dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra pravosuđa te kao veleposlanik.

U ovim tužnim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas da primite izraze duboke i iskrene sućuti u moje osobno ime i u ime Vlade Republike Hrvatske“, poručio je Plenković.