Milan Ramljak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Milan Ramljak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Milan Ramljak, hrvatski pravnik, bivši potpredsjednik Vlade i ministar, preminuo je u 80. godini života.


Ramljak je bio član četiriju hrvatskih vlada. U prvoj, drugoj i trećoj bio je potpredsjednik, a u onoj šestoj pod vodstvom Zlatka Mateše nakon podpredsjedničke obnašao je i dužnost ministra pravosuđa.

Vezani članci Poklon kineskom izaslaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Otkrili smo koliko nas je koštao skupocjeni bicikl koji je premijer Andrej Plenković poklonio kineskom premijeru Andrej Plenković (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) "Mislim da sam premijer koji radi na osudi ustaškog režima. Bilo bi zdravo za društvo da je u Jasenovcu jedna komemoracija"

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji

„Poštovana obitelji, sa žalošću sam primio vijest o smrti gospodina Milana Ramljaka. Ugledan i osobno mi drag profesor Pravnoga fakulteta, znanstvenik i političar, dao je velik doprinos u svim područjima svoga djelovanja na dobrobit domovine Hrvatske.

U javnosti će gospodin Milan Ramljak ostati osobito upamćen po sudjelovanju u radu nekoliko hrvatskih Vlada na dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra pravosuđa te kao veleposlanik.

U ovim tužnim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas da primite izraze duboke i iskrene sućuti u moje osobno ime i u ime Vlade Republike Hrvatske“, poručio je Plenković.