Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLJEDNJI POZDRAV

Preminuo Karl Gorinšek, ratni zapovjednik obrane istočne Slavonije i Baranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSLS-a Split, Hrvoje Bašić objavio je kako je noćas, nakon teške i kratke bolesti, preminuo Karl Gorinšek.

"Rođen 3. prosinca 1943. godine, Karl Gorinšek bio je hrvatski političar, politolog i vojni zapovjednik. Nakon završetka osnovne i srednje škole u Sloveniji upisao je Vojnu akademiju KoV-a koju završava 1965. godine. Tijekom aktivne službe, kao časnik JNA upisuje te završava Političku školu i Visoku vojno-političku školu JNA-a, a 1991. završava i Ratnu školu JNA u Beogradu s činom pukovnika.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

S početkom velikosrpske agresije na Hrvatsku pristupa Hrvatskoj vojsci, 11. rujna 1991. godine postaje i zapovjednik obrambenih snaga RH u Istočnoj Slavoniji i Baranji, a svoju vojnu karijeru privodi kraju kao nastavnik na Hrvatskom vojnom učilištu.

Od 1993. godine Karl Gorinšek bio je aktivan član HSLS-a i Liberalne stranke: član Malog vijeća i Predsjedništva, glavni tajnik i direktor, a 2003. godine postao je i zastupnik u Hrvatskom saboru kao zamjenik Vladi Gotovcu.

Ponosni smo na neizbrisiv trag kojeg je Karl Gorinšek ostavio kako u obrani Hrvatske, tako i u povijesti hrvatskih liberala, na čemu smo mu neizmjerno zahvalni. Neka mu je laka hrvatska zemlja", objavio je Hrvoje Bašić na Facebooku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene