Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

U Osijeku

Preminuo ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vekić je rođen u Poljicama kod Vrgorca 18. listopada 1938. godine. Bio je jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice 1989. i saborski zastupnik od 1990. do 1992. godine.

Ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić umro je u srijedu u Kliničkoj bolnici Osijek u 77. godini.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Vekić je rođen u Poljicama kod Vrgorca 18. listopada 1938. godine. Bio je jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice 1989. i saborski zastupnik od 1990. do 1992. godine. Funkciju ratnog ministra obnašao je od 31. srpnja 1991. do 18. travnja 1992. godine, nakon Josipa Boljkovca. Između ostalog, odlikovan je Redom Ante Starčevića.

Prije nekoliko godina bio je jedan od osnivača i predsjednik Udruge 'Hrvatska straža'.

Taj osječki odvjetnik nakon završetka Domovinskog rata posvetio se pisanju knjiga, među kojima je zapažen roman 'Polje puno krizantema', a ove godine promovirao je 'Petu zapovjed', književno djelo koje govori o Domovinskom ratu.

Predsjednik Udruge hrvatskih logoraša Osječko-baranjske županije i član 'Hrvatske straže' Tomislav Hajduković izjavio je u srijedu navečer kako je duboko pogođen odlaskom čovjeka koji je, kako je istaknuo, 'cijeli svoj život utkao u ideju o slobodnoj, pravednoj i dostojanstvenoj Hrvatskoj'. Bio je političar, književnik i čovjek spreman uvijek pomoći drugima, rekao je Hajduković. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene