Primarijus Egidio Ćepulić
Primarijus Egidio Ćepulić Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Prvi predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) u samostalnoj Hrvatskoj Egidio Ćepulić preminuo je u utorak u Zagrebu u 75. godini života, a HLK je tim povodom izrazila sućut njegovoj obitelji i kolegama.


Ćepulić je bio predsjednik HLK-a od 1995. do 2003. godine. Početkom devedesetih bio je nositelj inicijative za obnovu rada HLK-a, dužnost predsjednika obnašao je u dva mandata, nakon čega je i dalje aktivno participirao u radu strukovnih liječničkih organizacija. Lani je ga je HLK odlikovao Poveljom za posebne zasluge.

Vezani članci Policija - Ilustracija - 2 Pješak pao neoprezno prelazeći cestu pa ga pregazila vozačica auta, preminuo je od ozljeda Očevid, ilustracija U zagrebačkom naselju pronađena tijela dviju žena: Jedna je bila na poljskom putu, druga u dvorištu

Ćepulić je rođen 1946. godine u Zagrebu, gdje je 1970. završio Medicinski fakultet, a nakon završene specijalizacije iz radioterapije i onkologije radio je u KBC-u Zagreb i kasnije u vlastitoj privatnoj poliklinici. Usavršavao se na prestižnim klinikama u Francuskoj i Engleskoj, objavio je brojne stručne članke iz područja ginekološke, dječje i urološke onkologije te je bio autor više poglavlja u knjigama iz područja onkologije.

Bio je predsjednik Hrvatskog društva za radioterapiju i onkologiju te predsjednik zagrebačke podružnice Hrvatskog liječničkog zbora, a bio je vrlo aktivan i u humanitarnim udrugama.

"Odlaskom Ćepulića hrvatska medicina izgubila je istinskog doajena onkološke struke, ali i velikog čovjeka, vizionara, koji je dao nemjerljiv doprinos liječničkom strukovnom organiziranju u samostalnoj Hrvatskoj", rekao je predsjednik HLK-a Krešimir Luetić.