Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marinko Golek

Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine

Marinko Golek
Marinko Golek Foto: Zagrebačka nadbiskupija
Iz Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su da je tragično preminuo 32-godišnji svećenik Marinko Golek.

Velečasni Marinko Golek, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i upravitelj Župe sv. Brcka u Brckovljanima, tragično je preminuo 28. veljače u 33. godini života.

Mladi svećenik odrastao je u okolici Karlovca, gdje je i primio crkvene sakramente. U Karlovcu je završio svoje osnovnoškolsko obrazovanje nakon čega je upisao Ekonomsko-turističku školu. Maturirao je 2010. godine, a poslije toga primljen je u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu te je kao svećenik kandidat Zagrebačke nadbiskupije upisao Katolički bogoslovni fakultet.

Pročitajte i ovo Ivanu Turudiću netko je dobacio viralna snimka VIDEO Vikao Turudiću ''Di si, radosti?'', pogledajte njegovu reakciju

Pročitajte i ovo Zyn nikotinske vrećice Oštećuje mozak adolescenata Potencijalno opasan proizvod preplavio TikTok: "Definicija ludila je raditi istu stvar i očekivati drukčiji rezultat"

Ondje je diplomirao 2015. godine, a 3. listopada zaređen je za đakona. Kao svećenik je zaređen 2016. godine pod kardinalom Josipom Bozanićem, a mladu misu proslavio je 3. srpnje iste godine u Župi Presvetog Srca Isusova u svom rodnom Karlovcu.

Svećeničko služenje započeo je 10. kolovoza 2016. kao župni vikar Župe sv. Petra apostola u Zaprešiću, gdje je obnašao kapelansku službu tri godine. U ljeto 2021. godine imenovan je upraviteljem Župe sv. Brcka Biskupa u Brckovljanima, gdje je i tragično preminuo. O okolnostima njegove smrti i detaljima iz Zagrebačke nadbiskupije nisu izvijestili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene