Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je danas još jednom premijera Ivu Sanadera da Hrvatski sabor žurno izvijesti o stanju pregovora s EU-om, ocijenivši jutrošnje premijerove izjave o ZERP-u nepotrebnom blamažom.


"Do toga nije trebalo doći. To je nepotrebna blamaža", izjavio je Milanović novinarima u Saboru, komentirajući jutrošnje izjave hrvatskog premijera i europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna da bi odgoda rješavanja pitanja ZERP-a mogla blokirati pregovore s EU-om.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović Predsjednik Milanović objavio filmske plakate i kratko poručio: "Pa ti biraj" Zoran Milanović na Plitvicama Herr Flick, Čaruga, beba otprije poznata policiji i haiku divljanje na rubu ludila: Predsjednik je bio u elementu, pogledajte što je sve danas izgovorio

"Ponovno pozivam premijera Ivu Sanadera da u Saboru raspravimo to pitanje, jer bi upravo Sabor trebao biti mjesto za razgovor. Ako Sabor to nije, onda ne znam koje mjesto jest", rekao je.

Sanaderu je predbacio da se skriva od javnosti, a na pitanje ima li rasprava o ZERP-u smisla nakon Sanaderovih i Rehnovih izjava, odgovorio je da, iako ima manje tema za razgovor, ipak ih ima i treba razgovarati.

Milanović je izjavio da je Europska unija za SDP dugoročan nacionalni interes.