Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postaje starački dom

Premijerka predala vojarnu sinjskom gradonačelniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je u Sinju predala gradonačelniku Ivici Glavanu vojarnu 'Ivaniša Nelepića', u kojoj će biti smješten starački dom s 500 ležaja.

'Vjerujem kako je odluka Vlade da vam se preda ova vojarna bila pogodak 'u sridu' i to je jedan mali doprinos današnjoj Sinjskoj alci, za koju vjerujem da će biti prekrasna i nezaboravna', rekla je premijerka Kosor, dodajući kako se ona u Sinju osjeća odlično.
Izrazila je uvjerenje da će se obnovom te bivše vojarne otvoriti mogućnosti za sadržaje koji će služiti građanima i građankama Sinja.

Gradonačelnik Ivica Glavan premijerki Kosor rekao da je vojarna zapuštena ali da su joj zidovi u dobrom stanju te će se obnovom privesti svrsi. 'U Sinju postoji ogromna potreba za ovim prostorom na koji čekamo 20 godina i planiramo ga obnoviti u Starački dom sa 500 ležaja', kazao je novinarima, dodavši kako na području Splitsko-dalmatinske županije 2.700 osoba čeka u prosjeku sedam godina na smještaj u starački dom.

U njoj će biti smješten i Centar za socijalnu skrb, rekao je i najavio da će detaljan plan uređenja biti završen do kraja rujna, nakon čega će se raspisati međunarodni natječaja za obnovu zgrada vojarne. U toj je vojarni, izgrađenoj prije više od 100 godina za vrijeme Austrougarske, bila smještena 126. brigada Hrvatrske vojske, a u bivšoj državi JNA.

Gradonačelnik je tkođer rekao kako će Sinjani današnju 'Sinjsku alku' uspjeti prikazati 'onako kako UNESCO želi - kao jednu iznimnu turističku priredbu'. (Hina)

Pročitajte i ovo Ivan Bulj hoće li se vratiti? FOTO Pogledajte kako danas izgleda kuća Ivana Bulja, ubojice maloljetne Anđele Bešlić: Nakon 22 godine izlazi iz zatvora Slika nije dostupna Velika akcija "Ovo je bila borba za njihov život": Iz oronule sinjske vojarne spašene dvije beskućnice

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene