Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je Međimursku županiju, u kojoj su oporbene stranke na vlasti, te od tamo poslala najnoviju poruku Zoranu Milanoviću, šefu SDP-a.


'Gospodine Milanović, moramo više raditi i to je suština moje poruke, a drago mi je da sam našla suglasje sa svim gospodarstvenicima u Međimurskoj županiji', poručila je premijerka Kosor.

Vezani članci Slavlje premijera i predsjednika Čestitke stižu sa svih strana, Plenković slavio u Španjolskoj, a Milanović u Čileu. "Kakva utakmica, koja obrana. I na kraju spektakl" Slika nije dostupna Jakovčić: Milanović će izgubiti lokalne izbore i ostati sam

Tako je odgovorila na nedavne napade šefa najveće oporbene stranke i prozivke da je neodgovorno licitirati s brojem nezaposlenih ljudi, i to upravo tijekom posjete Međimurskoj županiji u kojoj vladaju SDP, HNS i HSS.

>> Nećemo više uvoziti pastire i samaraše – te poslove radit će nezaposleni Hrvati

Dodala je kako oko strateških pitanja trebamo biti zajedno i jedinstveni. 'Kada su u pitanju potpore poduzetnicima, trebamo biti jedna stranka', zaključila je premijerka Jadranka Kosor.

SDP-ovci su se danas pak okupili na jugu zemlje na sjednici Županijskog odbora splitsko-dalmatinske županije. Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk je kazao da nije sramota biti pastir, nego da je sramota biti političar koji se prema biraćima ponaša kao prema ovcama.

Zoran Milanović je ponovio da nije sramota biti pastir, ali se zapitao zašto ne bi uvezli pastire ako već nitko to ne želi raditi od Hrvata, a da se mi pripremimo za druge poslove.

Na pitanje zašto je SDP bolji od HDZ-a, Milanović je odgovorio 'zbog poštenijeg odnosa prema ljudima'. Osvrnuvši se na izjave iz HDZ-a da je SDP-ov gradonačelnik Vukovara prosjak, Milanović je ustvrdio da su svi gradonačelnici prosjaci jer moraju obilaziti državne institucije i moliti financijska sredstva. Poručio je i da se država mora dodatno decentralizirati.

Što se tiče velike razlike u rejtingu SDP-a i HDZ-a, predsjednik najjače oporbene stranke je rekao da su daleko odmaknuli ali da još nisu na cilju. Za ankete je rekao da su samo jedan od pokazatelja, te da još nije vrijeme za bahatost.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju