Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka Kosor optimistična

Upozorenje SDP-u: Padne li Vlada, odlazi i Bajić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HDZ-a i hrvatska premijerka Jadranka Kosor ocijenila je danas da se Ivo Sanader ima pravo vratiti u Sabor, ali i poručila da će 'propasti SDP-ov plan po kojem će Sanaderov povratak probuditi navodne spavače u HDZ-u' te da SDP neće skupiti dovoljno ruku u Saboru za izglasavanje nepovjerenja vladi.

'Plan je da će se, kad se Ivo Sanader vrati u Sabor, probuditi spavači, ili neki koji snivaju poput Trnoružica i da će shvatiti da nisu članovi HDZ-a, ali to se neće dogoditi, iz puno razloga, a jedan od najvažnijih razloga je što je HDZ najsnažnija i pobjednička stranka, ne samo kad treba dobiti izbore, nego i kad treba prevladati određene probleme', rekla je Kosor na konferenciji za novinare nakon sjednice predsjedništva HDZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerka odgovorila Sanaderu 'Snijeg nije pao da pokrije selo, nego da razotkrije tragove' Slika nije dostupna Sanader pred povjerenstvom Istraživanje Nove TV: Kosor i Vlada sigurni od Sanadera

>> 'Ne laže Polančec nego premijerka'

Naglasila je da je HDZ jedinstven te izvijestila da su i koalicijski partneri jedinstveni u stavu da do kraja treba dovesti rad na sva tri stupa rada vlade - borbi protiv korupcije, mjerama gospodarskog oporavka i završetku pregovora s EU.

Kosor tumači i da SDP ima dogovor sa Sanaderom te da je puno pokazatelja koji govore u prilog tome, a upozorila je, među ostalim, da je SDP-ov zahtjev da se vladi izglasa nepovjerenje najavljen istog dana kad je Sanader podnio zahtjev da mu se reaktivira mandat u Saboru.

Tvrdi i da su Zorana Vinkovića SDP-ovci 'isključili' iz stranke tek kada su bili sigurni da u Saboru imaju Sanaderov glas.

Pad Vlade ne bi značio SDP-ov dolazak na vlast

Predsjednica HDZ-a tumači da je glavni cilj SDP-ove inicijative zaustaviti borbu protiv korupcije, jer bi, upozorava, pad vlade značio i odlazak ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i drugih ministara, ali i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

'Padne li vlada, odlaze Kosor i Karamarko i ostali ministri, ali isto tako odlazi i Bajić. To je izravni udar na Državno odvjetništvo', rekla je Kosor, podsjetivši da se SDP protivio vladinu prijedlogu da se Bajića imenuje na još jedan mandat, iako glavni državni odvjetnik 'ima rezultate'.

Poručila je i da da pad vlade ne bi značio i SDP-ov dolazak na vlast, jer bi, podsjeća, prije toga SDP trebao pobijediti na izborima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene