Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo pristanište

Premijerka Kosor otvorila obnovljenu rivu na otoku Šipanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas na otoku Šipanu na prigodnoj svečanosti obnovljenu rivu u šipanskoj luci.

Pristanište je produženo za osam metara, prošireno za 1,2 metra i povišeno za 40 centimetara pa u luku mogu redovito uplovljavati linijski brodovi koji plove iz Dubrovnika na elafitske otoke - Koločep, Lopud i Šipan. 'U proteklih šest godina u razne projekte na hrvatskim otocima vlada je uložila deset milijarda kuna', rekla je Jadranka Kosor te dodala kako naravno treba ulagati i dalje, a osobito u povezivanju otoka s kopnom, odnosno u infrastrukturu.

Premijerka je podsjetila da je, prema najnovijem popisu stanovnika na hrvatskim otocima, u odnosu na 2001. godinu, broj stanovnika porastao za šest tisuća što, istaknula je, najbolje govori o tomu koliko je bilo važno ulagati u hrvatske otoke.

Podsjetila je i da je jutros bila na Prevlaci gdje je razgovarala s bivšim vlasnicima zemljišta te naglasila da će, ako to bude moguće, Vlada ispraviti nepravde tamo gdje se ustanovi da one postoje. Radove u šipanskoj luci vrijedne pet milijuna kuna financirali su Ministarstvo mora prometa i infrastrukture, Županijska lučka uprava Dubrovnik i Grad Dubrovnik. (Hina)

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene