Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukazao se premijer

Premijer Milanović u obilasku poplavljene Slavonije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zahvaljujem svima onima koji rade svoj posao, a naročito građanima koji, iako ovo nije njihov posao, pokazuju solidarnost i zajedništvo', poručio je Milanović.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović koji se nalazi u obilasku poplavom ugroženih područja u Slavoniji, obišao je savski nasip u Slavonskom Šamcu i izrazio zahvalnost svima koji su se priključili akciji utvrđivanja nasipa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković "Druži se s kriminalcima" Vlada o Milanovićevim izjavama: "Novi pisani uradak patološkog lažljivca demonstrira obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera" Andrej Plenković Reakcija na predsjednika "To je protuustavni napad": Vlada odgovorila Milanoviću, tvrde da Plenković nije mogao tražiti provjeru Turudića

'Zahvaljujem svima onima koji rade svoj posao, a naročito građanima koji, iako ovo nije njihov posao, pokazuju solidarnost i zajedništvo', izjavio je premijer Milanović rekavši kako je država do sada učinila 'maksimum koji je mogla da se ovo područje rastereti'.

Napomenuo je da je Hrvatska uputila pomoć i Srbiji i BiH za područja ugrožena poplavama. 'Kad je ljudska nevolja u pitanju, treba pomoći', rekao je premijer.

Na pitanje novinara hoće li država isplatiti odštetu stradalim područjima kazao je kako je s ministrom financija razgovarao o korištenju proračunske pričuve. 'Razgovarali smo o nekim konkretnim iznosima koje ćemo utvrditi kada ovo sve prođe', poručio je Milanović.


Slavonija pod vodom - 'Najkritičnijih će biti narednih nekoliko dana!'

Štete bi, po njegovim riječima, trebale biti manje nego u Srbiji i BiH, ali kako je, rekao 'šteta je šteta, i bez obzira na to kolika je velika je onima kojima je prouzročena'.

U pratnji premijera Zorana Milanovića koji se nakon Slavonskog Šamca uputio prema Županji nalaze se ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić koji je ocijenio da se na terenu čini sve ne bi li nasip na Savi izdržao nadiranje savskih voda čiji je vodostaj u hrvatskom dijelu Posavine već dosegao povijesni maksimum.

'Stanje je takvo da Sava još raste, a vodostaji su pri vrhu nasipa. Utvrđujemo nasipe, ali nažalost voda još raste i to nas zabrinjava', kazao je Plišić.

Duž savskog nasipa od Slavonskog Šamca do Račinovaca i Gunje u obrani od izlijevanja rijeke Save angažirano je nekoliko tisuća djelatnika raznih ustanova i službi, pripadnika HV, civilne zaštite HGSS-a do samih građana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene