Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Zoran Milanović u utorak je u ime Vlade i svoje osobno uputio brzojav sućuti obitelji Arsena Dedića, koji je u ponedjeljak poslijepodne umro u Zagrebu u 78. godini.


"S tugom sam primio vijest o odlasku Vašeg supruga, oca, djeda, velikog pjesnika, glazbenika i skladatelja, prevoditelja, barda čije je stvaranje obilježilo više od pola stoljeća, udarivši pečat našoj mladosti, našoj zrelosti, našim zlatnim godinama. Onoga koji je znao reći, s karakterističnom gorkom, a ipak vedrom autoironijom, da je tih pedeset godina rada dobio uvjetno, s pravom da se brani sa slobode. I obranio je naš Arsen tu svoju slobodu do posljednjega daha, nikad ne popustivši pred glupošću i zlom koji tako često idu zajedno", ističe premijer u brzojavu sućuti.

Bivša Jugoslavija ujedinjena tugom: 'Dan kad je umrla glazba'

Vezani članci Lazar Grujić (Foto: Pixsell, Marko Prpić) Žestoka poruka Stranke umirovljenika onima koji žele ostati u Hrvatskoj: "P**** vam materina, učlanite se u HDZ!" Lotte van der Zee (Foto: Instagram) Za ovu 20-godišnju manekenku možda niste čuli, no njezina iznenadna smrt je prestrašna

Za Arsena Dedića kaže kako je ostao jedinstven i neponovljiv, uvijek za ljubav i slobodu, nikad za strah, mržnju i zabrane, ne mareći za modu, slušajući samo svoje srce.

Pisao je, dodaje, stihove koje mnogi od znaju napamet, pisao je glazbu koja je nadživjela filmove za koje je stvarana, a svoj je umjetnički genij unio u sve što je radio, u šansonu i estradu, u kazalište, u stotine pjesama, stotine filmova, desetke knjiga.

"Hvala mu na svemu što nam je ostavio, nedostajat će nam svaka pjesma koju nije stigao napisati. U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, molim vas da primite izraze duboke i iskrene sućuti", zaključuje predsjednik Vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook