Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Očekivanja ljudi na otocima su oduvijek bila opravdano visoka i sada su, s čim se i ja slažem, jer se na našim Škojima ne može živjeti samo od turizma, a naročito ne od ovakvog kakav je trenutno u Jelsi i Starome Gradu, izjavio je predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović na proslavi Dana Općine i blagdana Velike Gospe u Jelsi na otoku Hvaru.


Ta grana gospodarstva, kako je rekao, na ovom je području zapravo nedefinirana, hoteli su još uvijek ni tamo, ni amo, i u njih treba puno ulagati. Hvar tu nešto postiže, ali ni taj grad koji se diči s čak 145 godina turističke tradicije još nije tamo gdje bi trebao biti, izjavio je Zoran Milanović.

Na novinarski upit odgovorio je kako nas Talijani nisu ni do sada zaustavljali na putu u Europsku uniju te da je ZERP na snazi, ali ne prema članicama koje pripadaju toj zajednici. 'A tko god govori ili sugerira da će biti, prodaje maglu, no mi ćemo se boriti za zaštitu našega mora, tj. da ono što imamo maksimalno iskoristimo, pa tako i potencijale ovog otoka' dodao je Milanović, pojasnivši da ne bi ništa postigli proglašavanjem ZERP-a prema zemljama EU-a i da se to ne smije činiti.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović: ''Milošević je bio gori od nacista. Oni su bili sociopati i psihopati, a da je trebalo bili bi balerine'' COVID putovnica, ilustracija Digitalne zdravstvene propusnice trebale bi spasiti turističku sezonu, doznajte kako će funkcionirati

>> 'Nakon sunca i mora, hrana i piće sve više su zaštitni znak hrvatskog turizma'

Jadran općenito nije uništen, Jadran je očuvan i o njemu će se ulaskom u Europsku uniju voditi još veća briga, napomenuo je dodavši kako je Italija članica EU-a isto kao i Hrvatska.

Našu situaciju ne bih uspoređivao s Maltom jer se ona, kako je rekao, za svoj poseban status uspjela izboriti tijekom pregovora, a praktično je bliža Africi nego Europi.

Proslavi Dana Općine Jelsa nazočio je i ministar uprave Arsen Bauk te mnogi drugi gosti i uzvanici, a općinski načelnik Nikša Peronja i predsjednik OV-a Jakša Marić naglasili su potrebu za nastavkom rekonstrukcije državne ceste Sućuraj - Hvar (D-116), obnovom jelšanske luke, te boljih i kvalitetnijih veza s kopnom, u čemu i država može pripomoći sredstvima iz državnog proračuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju