Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao odluku suda

Premijer Plenković o pokrenutom stečaju Uljanika: "Stečaj nije kraj, to nije likvidacija. Priča ide dalje"

Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnenvik.hr)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnenvik.hr) Dnenvik.hr
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnenvik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Šibeniku je sudjelovao na predstavljanju sustava nadzora i kontrole ribarstva te smotri ribarskih inspektora. Nazočio je i potpisivanju sporazuma o uređenju odnosa RH i Grada Šibenika. Komentirao je i odluku suda o pokretanju stečaja brodogradilišta Uljanik.

Premijera su novinari u Šibeniku upitali, između ostalog, i za komentar o stečaju borodogradilišta Uljanik i interesa kineskih partnera za ulaganja u to brodogradilište.

Pročitajte i ovo Nova vlada desnija vlada Ovako o novoj hrvatskoj vladi pišu svjetski mediji Vlada RH Nakon burne rasprave VIDEO Sabor izglasao povjerenje Vladi Andreja Plenkovića

"To je odluka suda. Što se tiče kineskih partnera, oni su najavili posjet svojeg drugog izaslanstva i bit će tu za desetak dana", rekaon je Plenković.

"Odbacujem glasove iz pojedinih političkih stranaka u kontekstu političke kampanje o tome tko je tu kriv", poručio je premijer.

"U ovom trenutku idu neke pravne posljedice koje će biti u korist radnika. Stečaj nije kraj, to nije likvidacija. Sad kreće jedna nova faza, priča ide dalje", naglasio je Plenković.

Predsjednik boravi u posjetu Šibeniku i Zadru. U Šibeniku se sastao s gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem. Po završetku sastanka, u nazočnosti predsjednika Vlade, ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Burić potpisat će Sporazum o uređenju međusobnih odnosa između Republike Hrvatske i Grada Šibenika pri provedbi razvojnog plana "Batižele".

"Ovo je najznačajniji trenutak suvremene povijesti Grada Šibenika. Govorimo o kontaktnoj zoni sa starom jezgrom grada", poručio je gradonačelnik Burić na konferenciji za medije nakon sastanka s premijerom i ministrima i prije samog potpisivanja spomenutog sporazuma.

Ministar Goran Marić rekao je da je navedeni sporazum i projekt problem koji je njegovo ministarstvo odlučilo riješiti za svojega mandata.

U Šibeniku će biti i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

U Zadru će premijer Plenković posjetiti Rektorat Sveučilišta i sastati se s rektoricom Dijanom Vican (15:30, Rektorat Sveučilišta u Zadru). Sastanku će nazočiti i župan Zadarske županije Božidar Longin te gradonačelnik Zadra Branko Dukić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene