Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali bolja budućnost mora biti naš cilj', istaknuo je premijer.


Međustranačka prepucavanja u javnim istupima i na društvenim mrežama posljednjih dana okupiraju hrvatsku javnost. Na tu nemogućnost normalnog dijaloga reagirao je danas na svom Facebook profilu premijer Tihomir Orešković.

Vezani članci Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 2 Politički analitičar o komunikaciji članova Stožera: ''Već se neko vrijeme na njima vidi umor. Stožer postaje uteg Vladi'' Gabrijela Kišiček (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatski su političari ovaj put uspješniji od mnogih: Kako su se na čelu drugih država snašli s krizom i pandemijom koronavirusa?

'Pluralizam je temelj demokracije. Pluralizam podrazumijeva različitost mišljenja i dijalog. Nažalost, dijalog u hrvatskom javnom prostoru postaje sve oštriji i u njemu je sve manje tolerancije. Ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali bolja budućnost mora biti naš cilj', stoji na profilu premijera Oreškovića.

Dodaje i kako ga građani na cesti zaustavljaju ljudi koji žele razgovarati o egzistencijalnim pitanjima i o budućnosti.

'Nažalost, to raspoloženje javnosti ne odražava se u prostoru javne komunikacije i u medijima. Očekujem od svih sudionika javne komunikacije da im tolerancija prema sugovorniku, činjenice i istina budu polazište s kojeg će voditi rasprave', dodaje se u spomenutom statusu.