Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O toleranciji

Orešković reagirao na međustranačka prepucavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali bolja budućnost mora biti naš cilj', istaknuo je premijer.

Međustranačka prepucavanja u javnim istupima i na društvenim mrežama posljednjih dana okupiraju hrvatsku javnost. Na tu nemogućnost normalnog dijaloga reagirao je danas na svom Facebook profilu premijer Tihomir Orešković.

Pročitajte i ovo Svjetski dan romskog jezika - 5 Romski jezik O jeziku i identitetu: Priča koja je krenula iz Hrvatske - znate li što je romani ćib? Niski udarci u Saboru - 2 Burno u Saboru Niski udarci u visokom domu: Tko je zvekan, tko je imao četiri promila u krvi i koliko košta demokracija...

'Pluralizam je temelj demokracije. Pluralizam podrazumijeva različitost mišljenja i dijalog. Nažalost, dijalog u hrvatskom javnom prostoru postaje sve oštriji i u njemu je sve manje tolerancije. Ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali bolja budućnost mora biti naš cilj', stoji na profilu premijera Oreškovića.

Dodaje i kako ga građani na cesti zaustavljaju ljudi koji žele razgovarati o egzistencijalnim pitanjima i o budućnosti.

'Nažalost, to raspoloženje javnosti ne odražava se u prostoru javne komunikacije i u medijima. Očekujem od svih sudionika javne komunikacije da im tolerancija prema sugovorniku, činjenice i istina budu polazište s kojeg će voditi rasprave', dodaje se u spomenutom statusu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene