Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INFLACIJA BUKTI

VIDEO Sever nakon sjednice GSV-a: "Jesti se mora i to je osnovni problem"

Aktualno Galerija Krešimir Sever Krešimir Sever Foto: DNEVNIK.HR Mladen Novosel Mladen Novosel Foto: DNEVNIK.hr Krešimir Sever Krešimir Sever Foto: DNEVNIK.HR +0 Ivan Mišetić Galerija 1/4 >>
Ivan Mišetić, član GSV-a, komentirao je nakon sjednice Zakon o radu i odgovorio na pitanje hoće li poslodavci tražiti nove izmjene. Poslodavci su čini se odustali od pritisaka na izmjene tzv. zakona o ekstraprofitu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na 251. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća. Na sjednici je, između ostaloga, donesena Odluka o imenovanju predsjednika i dva dopredsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća. 

Ivan Mišetić, član GSV-a, govorio je nakon sastanka o inflaciji, a prognozirao je i iduću godinu. "Što nas ne ubije čini nas jačim", kazao je o ekonomskim prognozama za 2023. godinu. 

Komentirao je i Zakon o radu. "Vlada ne bi mijenjala ništa u ovoj godini, a poslodavcima treba jednostavniji i plići zakon o radu", rekao je. "Svjesni smo da ne možemo uspjeti o svemu, ali nećemo prestati ustrajavati na nekom drugačijem ZOR-om", dodao je. 

Za prolivenim mlijekom ne treba plakati, tako je komentirao tzv. zakon o ekstraprofitu. 

Krešimir Sever, predstavnik sindikalnih središnjica u GSV-u, kazao je da će Vlada nastaviti s potporama za gospodarstvo i građane u idućoj godini. Kaže da ih iduće godine očekuju novi razgovori o Zakonu o radu, jer očekuju poboljšanja zakona. 

Komentirao je predviđanja HNB-a za iduću godinu. "Kada je riječ o inflaciji, znamo da se očekuje nekakvo smirivanje inflacije, s time da se očekuje drastičan pad BDP-a. To je blizu nule, no i to je bolje od recesije. Dok god su ove situacije, tu Hrvatska treba tražiti i poslodavci, treba tražiti svoje niše, svoje police u koje se treba uglaviti", rekao je Sever. 

"Pitanje je i što će se događati s energijom u narednom razdoblju, no rast cijena hrane je veliki udar na standard građana. Građanima su i primanja mala. Dok vani cijene hrane padaju, u Hrvatskoj rastu", rekao je Sever.  

"Sve na jednu stranu, međutim jesti se mora i to je, ja mislim i osnovni problem", rekao je zaključno Sever. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene