Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarstvo glavna tema

Premijer Milanović primio njemačkog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je u petak u Banskim dvorima u službeni posjet predsjednika Savezne Republike Njemačke Joachima Gaucka, priopćeno je iz vlade.

Sugovornici su na radnom ručku raspravili trenutnu gospodarsku situaciju u Europi i svijetu, kao i nastavak provedbe reformi povezanih s procesom hrvatskog pristupanja Europskoj uniji.

Predsjednik Gauck izrazio je snažnu potporu hrvatskom članstvu u Uniji, izrazivši uvjerenje da će Hrvatska na vrijeme ispuniti preostale obaveze.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

>> 'Osjećam da Njemačka ima političku obvezu podržati Hrvatsku'

Razgovaralo se i o potencijalima daljnjeg jačanja suradnje dviju zemalja, posebice u području gospodarstva. Raspravljena je i situacija u regiji, te je izražena važnost nastavka procesa proširenja Europske unije na zemlje jugoistočne Europe, dodaje se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene