Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SSSH razočaran ostavkom premijera

'Premijer je vozio u petoj brzini bez vozačke dozvole'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez samostalnih sindikata smatra da ostavka premijera Ive Sanadera nije moralni čin, dok Nezavisni dragovoljci hrvatski pozivaju premijera da ne napušta političko kormilo države u vrlo teškoj situaciji.

U priopćenju SSSH ističe da bi bilo 'pošteno prema građankama i građanima Hrvatske i biračkome tijelu priznati da se Vlada Republike Hrvatske u ovome trenutku ne može nositi i kvalitetno rješavati nagomilane političke i ekonomske pobleme zemlje - gospodarski pad, politički odnosi sa susjedima i s EU'.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

Dodaje se da je Sanader, umjesto konferencije za novinare na kojoj je izvijestio o podnošenju ostavke, trebao preuzeti odgovornost i sve građane, radnike i socijalne partnere pozvati na nacionalno suglasje i reći istinu o stanju u kojemu se nalazi Hrvatska te pozvati na nacionalni dogovor kako bi se lakše izašlo iz krize.

SSSH smatra da su ostavke zajedno s premijerom trebali podnijeti i članovi vlade. Navodi se da je 'premijer u ostavci do jučer uvjeravao socijalne partnere da bi ponovno pobijedio da su izbori te da se mnogi sada osjećaju prevareni njegovim činom ili je, 'vozio u petoj brzini bez vozačke dozvole''.

Nezavisni dragovoljci hrvatski uputili su javni poziv premijeru Ivi Sanaderu da ne napušta političko kormilo države sada kada je Hrvatska u najtežoj situaciji i izrazili nadu da će premijer Sanader čuti njihov glas i povući ponuđene ostavke.

U priopćenju ističu da su svjesni da je situacija u državi vrlo teška te iznose i stajalište da 'nije vrijeme da premijer Sanader napusti premijersko mjesto, ne sumnjajući pritom u čvrstoću i kvalitete potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene