Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KLUB KAO LEGLO KORUPCIJE?

Plenković o opozivu Zorana Milanovića i aferi Janaf: "Nisu svi razumjeli našu borbu protiv korupcije. Nema nedodirljivih"

Andrej Plenković
Andrej Plenković Andrej Plenković
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković boravio je u Našicama, gdje je predsjedao 11. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Komentirao je aktualne političke događaje.

Premijer Andrej Plenković komentirao je u Našicama zahtjeve za smjenom Zorana Milanovića, no nije želio odgovoriti na pitanje hoće li HDZ u Saboru podržati takve zahtjeve. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 16 Objava s Pantovčaka Milanović povjerio Plenkoviću mandat za sastavljanje Vlade Gordan Grlić-Radman Iz minute u minutu Odlazi Grlić Radman? Poznato tko bi ga mogao zamijeniti: Simpatizeri DP-a na originalan način pokazali negodovanje

Na pitanje o Klubu, novcu i odlascima ministara u Klub, Plenković je rekao: "Na cijeli proces gledam kao beskompromisnu borbu protiv korupcije. Očekujem da se sve rasvijetli i da DORH da određena pojašnjenja. Svima bi to olakšalo", kazao je.

"Mi imamo vrlo stabilnu većinu. Mislim da će biti stabilna većina", kazao je Plenković odgovarajući na pitanja o položaju ministara u Saboru i eventualnom izglasavanju nepovjerenja ministrima koji su bili u Klubu. 

Na pitanje o zahtjevima za smjenom predsjednika, rekao je kratko: "To su neke hipotetske teze koje postoje u eteru". 

Ponovo je komentirao aferu Janaf. 

"Nisu svi razumjeli našu borbu protiv korupcije. Nema nedodirljivih. Stranačka pripadnost, ime i prezime, dužnost - ne zanima to niti DORH, niti policiju, niti USKOK, a niti mene u konačnici. Svatko za koga postoji osnovana sumnja da se bavi određenim koruptivnim radnjama mora odgovarati. To znači borba protiv korupcije i tako se i ponašamo. Ova cijela saga proteklih nekoliko tjedana pokazuje da to, čini se, nisu svi razumjeli. S vremenom će razumjeti", poručio je.

Za slučaj Čičak rekao je da Čičak sam to sve mora pojasniti javnosti, ali da će ga pitati o tome. 

Naime, danas su se pojavile dvije teze u vezi s HDZ-ovim saborskog zastupnika Matu Čička. Pojavile su se tvrdnje da živi u kući koja nije legalizirana i da je općina Rugvica, čiji je načelnik, unatrag dvije godine sklopila milijunski posao sa tvrtkom Elektrocentar Petek. Mato Čičak odmah je odbacio prozivke. 

Na tvrdnje da je općina potpisala jedan ugovor i prije nego što je bio raspisan natječaj, Čičak je kazao da se radi o pogrešno napisanom datumu. 

Niz prozivki i optužbi na svoj račun Čičak povezuje s ponovnim ulaskom u Sabor.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene