Predsjednik Vlade u Livnu je otvorio Konzulat Republike Hrvatske zajedno s hrvatskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Draganom Čovićem.

Galerija


Premijer je poručio da je Bosna i Hercegovina strateški najvažniji državni interes Hrvatske. Inače, 7. listopada u BiH - bit će provedeni opći izbori.

Vezani članci Davor Božinović Božinović najavio zaoštravanje borbe protiv korone: "Sutra će stožer pripremiti novi set mjera. Bit će najjače dosad" Sjednica VNS-a Kako građani doživljavaju neslaganje Milanovića i Plenkovića: "Jel' mogu ja to iskreno? Dajte se uozbiljite, ljudi"

Prilikom svog pozdravnog govora, Plenkoviću se omakao i jedan lapsus. "Čestitam ovom prigodom gospodinu Ivanu Vrdolj...Tomislavu Vrdoljaku! Ispričavam se, danas smo imali jedan drugi sastanak u podne...", kazao je premijer.

Premijer Andrej Plenković je obišao županijsku bolnicu u Livnu, a nakon toga posjetio je samostan Sv. Petra i Pavla. Otvoren je i konzulat. i premijer Andrej Plenković i član hrvatskoga predsjedništva Dragan Čović kazali su kako je ovo iznimno važan dan za sve Hrvate u BiH ali i sve stanovnike livna.

Konzulat bi s radom trebao početi u četvrtak. U njemu bi svi građani mogli obaviti sve svoje konzularne potrebe poput izdavanja putovnice. Dosta stanovnika s područja Livna ima dvojna državljanstva pa će im konzulat olakšati i taj posao.

Premijer Plenković kazao je kako je u svojem mandatu ispunio sva obećanja koja je rekao prema Hrvatima koji žive u BiH. Spomenuo je tu i otvaranje ureda Horvatske gospodarske komore u Mostaru ali i postavljanje izravne zrakoplovne linije između Zagreba i Mostara.