Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Omakao mu se lapsus

Premijer Plenković otvorio hrvatski konzulat u Livnu, u govoru se pohvalio svojim uspjesima

Mario Jurić iz Livna o premijerovim pothvatima (Foto: Dnevnik.hr)
Mario Jurić iz Livna o premijerovim pothvatima (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mario Jurić iz Livna o premijerovim pothvatima (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednik Vlade u Livnu je otvorio Konzulat Republike Hrvatske zajedno s hrvatskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Draganom Čovićem.

Premijer je poručio da je Bosna i Hercegovina strateški najvažniji državni interes Hrvatske. Inače, 7. listopada u BiH - bit će provedeni opći izbori.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj''

Prilikom svog pozdravnog govora, Plenkoviću se omakao i jedan lapsus. "Čestitam ovom prigodom gospodinu Ivanu Vrdolj...Tomislavu Vrdoljaku! Ispričavam se, danas smo imali jedan drugi sastanak u podne...", kazao je premijer.

Premijer Andrej Plenković je obišao županijsku bolnicu u Livnu, a nakon toga posjetio je samostan Sv. Petra i Pavla. Otvoren je i konzulat. i premijer Andrej Plenković i član hrvatskoga predsjedništva Dragan Čović kazali su kako je ovo iznimno važan dan za sve Hrvate u BiH ali i sve stanovnike livna.

Konzulat bi s radom trebao početi u četvrtak. U njemu bi svi građani mogli obaviti sve svoje konzularne potrebe poput izdavanja putovnice. Dosta stanovnika s područja Livna ima dvojna državljanstva pa će im konzulat olakšati i taj posao.

Premijer Plenković kazao je kako je u svojem mandatu ispunio sva obećanja koja je rekao prema Hrvatima koji žive u BiH. Spomenuo je tu i otvaranje ureda Horvatske gospodarske komore u Mostaru ali i postavljanje izravne zrakoplovne linije između Zagreba i Mostara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene