Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na radnom sastanku s veleposlanicima i stalnim predstavnicima Hrvatske u okviru aktivnosti u državama članicama Europske Unije tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a. Nakon sastanka komentirao je kritike koje mu je uputio predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

Galerija


Premijer Andrej Plenković odgovorio je na kritike kako Vlada stavlja preveliki fokus na pitanja zapadnog Balkana.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković: ''Šteta što Culej nije gledao Škoru na sučeljavanju, da vidi raskoš, znanje, elokvenciju...'' Predizborni skup Miroslava Škore u Lisinskom (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL) Nastavlja se rat između Andreja Plenkovića i Miroslava Škore: "Njegova Vlada nije parodija, nego tragedija"

"Svatko tko je pročitao govor koji sam imao u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici mogao je na razborit, razuman, informiran način vidjeti što je Hrvatskoj važno. Nije to lako prepoznati nekome tko je bio generalni konzul Republike Hrvatske u Pečuhu. Treba malo otvoriti horizonte, optike, pa komentirati teme, ali nadoći će to", bocnuo je Plenković Miroslava Škoru.

Uoči današnjeg sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Bandićem premijer je rekao kako su sve teme na stolu.

"Razgovarat ćemo o svim projektima, primjerice o zagrebačkom rotoru", rekao je Plenković i dodao da takve sastanke vode s brojnim županima i gradonačelnicima.

Na sastanku premijera i Bandića sudjeluje i ministar graditeljstva Predrag Štromar, kojega su novinari uoči sastanka upitali hoće li biti utjecaja politike na donošenje GUP-a.

"Prostorni plan donijela je Gradska skupština, GUP donosi Gradska skupština, na nama je da provjerimo je li u skladu s prostornim planom i jesu li sve procedure napravljene po zakonu.

Nema tu nikakvog politikantstva, tu ne treba nitko nikoga voljeti niti ne voljeti. Tu rade stručne službe i utvrđuju je li sve po zakonu", rekao je Štromar.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je da njegovo ministarstvo trenutno ulaže oko 700 milijuna kuna u Zagreb, u obnovu "rotora" i nabavku autobusa.

"Sada dogovaramo, unutar sadašnjeg operativnog programa, nabavku novih tramvaja, obnovu autobusnog kolodvora te projekt novog prometnog ulaska u Zagreb", rekao je.

Na pitanje ucjenjuje li Bandić Vladu potoporom njegovih zastupnika u Hrvatskom saboru Butković je odgovorio kako on za to ne zna.