Premijer Andrej Plenković rekao je da na sastanku ministara obrane država članica NATO-a nije bilo nikakvih riječi o povlačenju hrvatskih vojnika iz Afganistana.


Premijer Plenković rekao je da je pričao s ministrom obrane Damirom Krstičevićem, koji je ovog tjedna bio na dvodnevnom sastanku ministara obrane NATO-a, te da mu je Krstičević rekao da o povlačenju vojnika iz Afganistana nije bilo nikakvih riječi, "tako da o tom, po tom".

Vezani članci Rebalans proračuna - ilustracija - 2 Rebalans proračuna: Preživjeti bismo trebali uz pomoć novca iz EU, ali hoće li to biti dovoljno? Ivana Brkić Tomljenović Nakon sastanka na kojem je bila i zaražena ministrica Brnjac: Plenković i svi dosad testirani ministri negativni na koronu

Temu povlačenja iz Afganistana aktualizirao je sastanak hrvatskog i američkog izaslanstva na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti. Ministar unutarnjih poslova Gordan Grlić Radman smatra da je angažiranost hrvatske vojske potrebna za održavanje i uspostavu mira na Bliskom istoku.

"Hrvatska već od prvih dana sudjeluje u svim operacijama i prisutna je tamo gdje je potrebno. Tako da Hrvatska brani hrvatske interese kroz članstvo u NATO savezu", rekao je Grlić Radman.

S druge strane, Mostov zastupnik Miro Bulj u Saboru se tome oštro usprotivio jer smatra da bi vojska trebala štititi hrvatske granice.

"Ja mislim da bi prije svega bila prioritetna zadaća zaštita i sigurnost naših hrvatskih građana jer je takvo stanje na terenu. Ogromna je nesigurnost i hrvatski vojnik prije svega bi morao biti na hrvatskoj granici, a ne isključivo da bi se dodovoravali u rizičnim misijama NATO pakta", rekao je Bulj.