Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer zagovara vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatsku, no sam, ispostavlja se, nije odslužio vojni rok.


Premijer Andrej Plenković poručio je građanima u utorak, nakon obilaska kompleksa i pokazne vježbe u slučaju ugroze hrvatskog zračnog prostora, da "hrvatski narod voli Hrvatsku vojsku".

Vezani članci Američka vojska u Zadru - 2 Impresivne slike iz Zadra: Američka vojska stigla u Hrvatsku, imaju poseban razlog Andrej Plenković Plenković: ''Zabranili bi rad nedjeljom osim 16 tjedana u godini''

Kako doznaje N1, pozivajući se na odgovor na njihov upit, upućen Banskim dvorima, premijer Plenković nije odslužio vojni rok, koji je u njegovo vrijeme bio obvezan.

"Andrej Plenković oslobođen je služenja vojnog roka iz zdravstvenih razloga zbog urođene anemije", stoji u navedenom odgovoru iz Banskih dovra.

Vojni rok nije odslužio ni predsjednik Sabora Božo Petrov.

'Božo Petrov oslobođen je služenja vojnog roka zbog problema s vidom', rečeno je za N1 u Uredu predsjednika Sabora.

Podsjetimo, tema uvođenja obveznog vojnog roka ponovno u Hrvatsku, posljendjih je dana izuzetno aktualna, a svoje viđenje dali su, kako političari svih opcija, tako i stručnjaci.

Dok Vlada podržava ponovno uvođenje obveznog vojnog roka, mišljenja stručnjaka su podijeljena te variraju od onih koji su otvoreno za to, do onih koji smatraju da treba pitati i mlade.