Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovat će na komemoraciji

Plenković i Milošević odlaze u Varivode na komemoraciju srpskim civilima ubijenima nakon Oluje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će u ponedjeljak komemoraciji u Varivodama.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na komemoraciji u spomen na srpske civile s područja Šibensko-kninske županije smrtno stradale za vrijeme i nakon akcije Oluja u Varivodama.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

S Plenkovićem će u Varivodama biti i potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević. Komemoracija će se održati u ponedjeljak u 11.00 sati.

U Varivodama i Gošiću nakon Oluje je ubijeno 16 srpskih civila za što još nitko nije odgovarao. U Gošiću je 27. kolovoza 1995. ubijeno sedam starijih osoba, a gotovo dva mjeseca nakon Oluje, 28. rujna 1995. i devet mještana Varivoda.

Nakon komemoracije, predsjednik Vlade Plenković posjetit će Šibenik, gdje će se sastati s gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem i županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom na tvrđavi Barone.

Potom će sudjelovati na svečanosti otvorenja Inkubatora za nove tehnologije Trokut Šibenik. U pratnji predsjednika Vlade bit će ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene