Premijer Plenković komentirao je izjave Grabar-Kitarović o prebrojavanju potpisa.

Galerija


Nakon što je jučer u Dnevniku Nove TV predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poručila kako bi bilo bolje da je proces brojanja potpisa dviju referendumskih inicijativa bio transparentniji, pa predložila reviziju nevažećih listića, sve je komentirao premijer Plenković.

Vezani članci Građanska inicijativa (Foto:Pixsell,Goran Stanzl) Inicijativa #spasime nakon sastanaka s premijerom i predsjednicom: "Pratit ćemo ostvarivanje ciljeva i rokova" Kolinda Grabar-Kitarović i Jelena Veljača (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Jelena Veljača nakon sastanka s Predsjednicom: "Ponosna sam ako sam pomogla u borbi protiv nasilja"

"Stvari su sasvim jasne. Ministar je nama podnio izvješće, mi smo kao Vlada donijeli zaključak da se zainetresiranima, osobito inciijativama, omogući uvid u baš svaki potpis koji je proglašen nevažećim. Prema tome, ja ne vidim što bi tu trebalo biti sporno.

Ono što sigurno treba učiniti na sjednici vlade u srijedu je to da trebamo pristupiti izradu novog zakona o referendumu jer ovo kako je danas ostavlja jako puno nedoumica", izjavio je predsjednik Vlade.