Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitka za tron

Plenković o unutarstranačkim izborima: "HDZ je najsnažniji kada je jedinstven"

Andrej Plenković
Andrej Plenković DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr +0 Imenovanje veleposlanika moguć kamen spoticanja - 3 Galerija 1/2 >>
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u subotu u Jasenicama kako se na unutarstranačkim izborima u HDZ-u treba nadmetati idejama, programima i rezultatima te je ustvrdio da je HDZ-ov najsnažniji kadar jedinstven.

"HDZ odlikuje to što je demokratska stranka i na izborima koji slijede, svi koji žele sudjelovati, naravno da će to moći. Trebamo se nadmetati idejama, programima i vizijama, a neki od nas mogu pokazati određene rezultate", odgovorio je Plenković u Jesenicama na pitanje novinara očekuje li potporu članova stranke iz Dalmacije na unutarstranačkim izborima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Unutarstranački izbori trebaju biti "dodana vrijednost" za jačanje pred parlamentarne izbore, smatra.

Istaknuo je kako očekuje da cijeli taj unutarstranački demokratski proces HDZ-u bude dodana vrijednost jačanja i snaženja za parlamentarne izbore.

"To je bit takvih političkih utakmica", dodao je. Rekao je i da je najsnažniji HDZ-ov kadar jedinstven.

"HDZ je najsnažniji kada je jedinstven. To smo pokazali i 2016., iz nezavidne situacije, kad smo se skupili i dobili ponovno povjerenje. Mislim da je to jedini ispravan put kojim treba ići", zaključio je Plenković.

Na putu prema Dalmaciji, gdje HDZ danas obilježava značajne obljetnice, Plenković se zaustavio u Jasenicama koje danas slave dan općine. Ondje je otvoren vjetropark "Jasenice I", a potpisan je i ugovor za izgradnju novog vrtića.

Plenković će u Splitu sudjelovati na obilježavanju 30. godišnjice osnutka splitskog HDZ-a, potom odlazi u Imotski gdje će biti na svečanosti 30. godišnjice osnutka HDZ-a u Imotskoj krajini, a potom ide u Otočac gdje tamošnji HDZ također slavi 30. godišnjicu osnutka. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene