Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepucavanje ide dalje

Plenković odgovorio Milanoviću: "On je licemjer, dodvorava se krajnjoj desnici. Pa nije uzalud danas spomenuo Stojadinovića"

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković stigao je u Šibenik, gdje je odgovarao na novinarska pitanja. Među ostalim, komentirao je optužbe oporbe zbog problema s cijepljenjem protiv koronavirusa te budućnost ministra Beroša. U Zadru je odgovorio predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Novinari su Plenkovića u Šibeniku pitali osjeća li se odgovornim za probleme s cijepljenjem, na što je rekao kako će zahvaljujući njegovu angažmanu u Hrvatsku doći 3,2 milijuna cjepiva. 

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

"Ne angažmanu oporbe, nego zahvaljujući mom i angažmanu Vlade", poručio je i kazao kako se ne osjeća odgovornim. 

"Ministar Beroš dobio je precizan i jasan zadatak da popravi te tehničke detalje. Sutra će na Vladi izvijestiti o poduzetom", rekao je Plenković upitan hoće li ministar zdravstva Beroš otići ako ne uvjeri da je riješio poteškoće.

O prepucavanju s predsjednikom Milanovićem rekao je kako prepucavanja - nema.

"Postoji kulturna komunikacija, argumenti. Slušajte, gledajte, pratite pa vidite tko koga vrijeđa. Mi smo kao Vlada uvijek bili konstruktivni, ja sam vrlo otvoren i jasan čovjek, što vidite, to dobijete. Nema glumatanja, nećemo glumatati zajedništvo. Država funkcionira, ništa joj ne fali", rekao je Plenković. 

Ranije je kazao kako je danas u Šibeniku kao predsjednik HDZ-a kako bi podržao sve HDZ-ove kandidate na lokalnim izborima.

"Ovdje je županija podnijela velike napore u pogledu razvoja života u suradnji s Vladom", rekao je Plenković. 

U Zadru odgovorio Milanoviću

Premijer Plenković je potom u Benkovcu sudjelovao na svečanosti puštanja u rad VE Korlat, a onda se u Zadru sastao sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem. Potom je odgovarao na pitanja novinara. 

Upitan hoće li u Okučanima obilježavanje biti bez vojske, premijer kaže: "Postoji protokol koji je dogovoren na razini svih insitucija, svaki potez koji bi isključio vojsku djeluje loš, neracionalan". 

Na pitanje o izjavama predsjednika Milanovića premijer je rekao kako nije puno pratio njegove izjave, "tek nešto malo na portalima". 

"Tu je još jedna potvrda onog što stalno govorim, imamo predsjednika koji je licemjer koji govori o drugima, a zapravo priča o sebi. U toj cijeloj tiradi istodobno hini neku suradnju i zajedništvo. Ne gledajte u mobitel jer odgovaram na vaše pitanje", rekao je novinarki.  

"Dakle, on je izašao je iz cipela predsjednika svih građana, i ponaša se kao predsjednik koji se bori protiv HDZ-a, a to nije njegova uloga. Trudi se umjesto Grbina biti oporba. U Bruxellesu se njega nitko ne sjeća, toliko o njemu kao diplomatu. Mene u 10 godina tamo za njega nitko nije pitao. Njega se sjećaju samo po kupovini rabljenih vozila", rekao je Plenković. 

"Ako imate nekog tko je deklarirani predsjednik, a zapravo je čelnik oporbe i to kaže, on tu iskoračuje iz ovlasti. To je sve samo ne normalno, u kampanji se predstavlja normalno, a sve što radi je nenormalno. Najbolje da ću  mu ostati dužan, pa ja sam političar i predsjednik Vlade", rekao je. 

Povezao je ponašanje predsjednika s Domovinskim pokretom. 

"Cijela ta Škorina svita, oni su imali samo jedan zadatak, otkinuti dio biračkog tijela HDZ-a kako bi Milanović pobijedio u drugom krugu. To je dodvoravanje krajnjoj desnici, nije on Stojadinovića uzalud danas spominjao", kaže Plenković. 

"U izbornoj noći ja sam uzeo mobitel, nazvao ga i čestitao. Kad je bio poražen na izborima 2016. nema traga pozivu. To je taj kompleks, to je ta frustracija. Mi ćemo zajedno polagati vijenac? Ma hajde. Bi li vi s nekim išli tko vas vrijeđa? Ljudi će se naviknuti da je to tako. Gdje prema Ustavu moramo surađivati, odradit ćemo", kazao je premijer. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene